Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Bentley

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek.

Deze week vragen we opnieuw aandacht voor een hond, Bentley. We hebben op dit moment vrij weinig katten of konijnen, maar helaas vrij veel honden, vooral van hetzelfde type als Bentley. Bentley is een gecastreerde Staffordshire reu van bijna 7 jaar jong. Hij is een forse hond met een klein hartje waarvan de eigenaar wegens gezondheidsklachten niet langer voor hem kon zorgen.

 

Bentley is een lieve hond, mensen zijn altijd welkom; hij is echt een allemansvriend. Die liefde trekt hij meteen door naar kinderen, die vindt hij namelijk net zo leuk. Maar omdat hij wel sterk en lomp is, is hij echter voor kleine kindjes niet zo handig. Momenteel is hij wel nog ‘iets’ te zwaar, er zouden heus een paar pondjes af mogen bij hem!

 

Binnen is hij een relaxte en brave hond, buiten reageert hij wat alerter en blijkt hij wat meer energie te hebben dan hij binnen doet denken. Hij is behoorlijk sterk en kan dat ook wel inzetten als hij ergens heen wil. We zoeken dus iemand die hem wel goed kan houden en/of verder wil trainen met hem op netjes aan de lijn lopen. Vooral wanneer hij een herder ziet kan hij nog wel even reageren. Hij is door zijn eigenaar nooit los bij andere honden gelaten, het is wat onduidelijk of dat goed zal gaan.

 

Bentley is verder netjes opgevoed en kan goed los in de woonkamer de nacht doorbrengen. Ook kan hij een paar uurtjes alleen thuis blijven en goed mee in de auto. Hij is braaf met katten in huis, maar gaat er buiten wel achteraan (ook een reden om hem netjes aan de riem te houden).

 

We zoeken voor Bentley een baasje die houdt van een gezellige allemansvriend, geen kleine kindjes thuis heeft en verder wil oefenen met de commando’s, zoals netjes aan de riem lopen. Iemand die veel tijd voor hem heeft en lekker met hem bezig wil zijn. Dan is Bentley ook op zijn gelukkigst.

 

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen