Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Auke en Jan

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week zijn dat Auke en Jan.

Auke en Jan zijn samen bij ons binnen gekomen, omdat de eigenaar niet meer zelf voor ze kon zorgen. Helaas weten we weinig van hun thuissituatie tot nu toe, dus het verhaaltje baseren we op wat we hier van ze zien. We zien hier 2 katten die eerst echt de kat uit de boom moeten kijken en die zeker hun wenperiode nodig hebben.

Auke (rode kater) draait normaliter als eerste bij en geniet dan volop van aandacht, aaien en zijn portie eten. Aan hem kunnen we zien dat het een gezellige sociale kat is van oorsprong, hij blijft je kopjes geven!

Jan (wit/cyperse kater) heeft meer tijd nodig om bij te draaien en zijn voorzichtige doch lieve aard te laten zien. Maar we denken wel: is het ijs gebroken, dan wordt hij een lieve huisgenoot, die bij zijn baasje waarschijnlijk graag op schoot kruipt! Jan zoekt veel steun bij Auke, vandaar dat we ze de mogelijkheid bieden om samen te blijven.

Beide zijn lieve, aanhankelijke huisgenoten, die we liever niet plaatsen in een druk huishouden en of bij kleine kinderen. Maar in een rustig huishouden, met de R’s (rust, regelmaat en reinheid) komt het vast helemaal goed met ze. Misschien willen ze in de toekomst wel naar buiten toe (of ze het gewend zijn, weten we niet), maar we adviseren dit pas te doen als ze in huis genoeg gewend zijn en zich in het huishouden op hun gemak voelen.

Voor diegene die op zoek is naar 2 rustige je-weet-wel katers van middelbare leeftijd, kom langs en maak kennis, zeker als u ze een rustig thuis kunt bieden, geef ze de kans om bij u te ontdooien en op te bloeien tot 2 geweldige huisgenoten!

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda