Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Astor

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Astor.

Astor is een Mechelse herder reu van 5 jaar oud. Hij is een grote jongen met een groot hart. Onlangs is hij wat gewisseld van baas en we hopen nu voor hem de permanente te vinden die goed bij hem past. Dat hij nu meerdere eigenaren gehad heeft ligt niet zozeer aan hem. Zijn baasjes moesten afstand doen in verband met gezondheidsproblemen, en hadden hem anders nooit weggedaan. De plekjes daarna bleken net niet aan de juiste eisen te voldoen. En daar gaan wij nu hard ons best voor doen!

Astor is een echte Mechelaar: energiek en graag bezig. Hij is geen hond voor kleine wandelingen en altijd hetzelfde blokje om. Deze jongen kan wat meer uitdaging in zijn leven gebruiken. Zo is hij bijvoorbeeld gek op zwemmen! Zeg maar bezeten, eenmaal erin blijft hij graag lekker poedelen in het water. Hij ging daarom aan een lange lijn zwemmen, dan kan hij wat beter overgehaald worden om een einde te maken aan zijn zwemavontuur!

Astor heeft een aantal jaar gebruik kunnen maken van een erf en kennel. Dat leek goed bij hem te passen, liever was hij dan niet binnen en koos hij er duidelijk voor om buiten te zijn. Onlangs heeft hij ook even bij mensen gewoond waar hij diezelfde keuze kreeg. En daar koos hij er juist voor om binnen te zijn! En verveelde hij zich buiten alleen. Dat maakt een plek zoeken voor Astor wat lastig; hij lijkt op verschillende plekken verschillende voorkeuren te hebben. Wat mooi zou zijn is om een plek te vinden waar hij zelf die keuze kan en mag maken: wil hij buiten zijn op een erf, dan kan dat, maar wil hij gezellig binnen bij zijn baasjes zijn, dan mag dat ook.

Astor is een aanhankelijke hond die gek is op aandacht. Hij kan heerlijk aan je plakken om te genieten van knuffels en aaitjes. Hij zoekt duidelijk de mensen op en heeft een behoefte aan aandacht. Wat dat betreft is hij een hond die graag opgenomen wordt in het leven van zijn 
baasje. Mee uit wandelen zal zijn grootste hobby zijn. Al vind hij spelen met een bal of water ook fantastisch. We raden wel aan om hem aangelijnd buiten uit te laten. Astor heeft een fixatie op ballen, ook wanneer dat niet zijn eigen bal is! Voetballende kinderen zijn binnen 
een seconde hun bal kwijt… En zomaar afgeven doet hij dan ook niet meer.

Zijn bezitterigheid is wel een aandachtspunt voor een nieuw baasje. Ballen en speeltjes zijn echt van hem, en geeft hij niet zomaar af. Het is de belangrijkste reden om hem niet bij kinderen te plaatsen, alles wat van de kinderen is, is dan ineens van Astor. Ondanks zijn liefde voor water zal een zwembadje wel meteen sneuvelen… en kleine huisdieren zoals kippen zijn hun leven niet zeker!

Astor schijnt bij katten te kunnen, al zijn we daar zeker wel voorzichtig mee gezien zijn focus op kippen en dergelijke. Hoe het met andere honden gaat, is onbekend, aangezien hij het grootste deel van zijn leven op een erf heeft gewoond. Hij kan behoorlijk intens overkomen tijdens het ontmoeten van honden.

Met voer is hij ontzettend snel, maar dat kan wel ingezet worden met trainen. Hij is gek op voertjes en wil echt met je werken. Hij kan waarschijnlijk ook nog heel veel leren.

We zoeken voor Astor een huis met afgesloten tuin/erf waar hij lekker buiten kan zijn wanneer hij dat wil, maar ook binnen mag zijn en onderdeel van zijn gezin uit mag maken. Een huis zonder kinderen en kleine dieren. Maar met liefdevolle baasjes die nog veel met hem willen 
ondernemen.

Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda