Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Anne-Britt

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek.

Anne-Britt is samen met Anne-Brecht bij ons binnengekomen maar we zien ze niet heel veel bij elkaar en zoeken nu apart van elkaar een plekje. Vanwege persoonlijke omstandigheden van de vorige eigenaar zoeken ze via ons een nieuw plekje.

Anne-Britt was de eerste dagen in het asiel erg aanhankelijk en stond graag vooraan voor aandacht en nu in de kamer kijkt ze liever nog even de kat uit de boom. Oppakken is niet echt haar ding, liever komt ze uit zichzelf naar je toe. Kinderen vindt ze spannend. Katten is geen probleem zolang deze niet te opdringerig zijn. Honden onbekend.

Bij haar vorige eigenaar was ze vaak buiten te vinden en de laatste tijd was ze grotendeels buiten. Ze kreeg daar haar natje en droogje, desondanks was het voor haar toch soort van overleven. Door haar buitenleventje is Anne-Britt erg gefocust op eten geworden. Ze schrokt namelijk zo een bakje met brokjes op, voor haar zou voedselverrijking een goede oplossing zijn om het schrokken te verminderen. Deze voedselverrijking kan zijn een anti-schrokbak, brokjes verspreiden zodat ze moet zoeken naar de brokjes.

Door haar buitenleventje zit het jachtinstinct in haar bloed. Ze vindt het leuk om op prooien af te sluipen, een spurtje te trekken om de muis te snel af te zijn, ze wil spanning en plezier hebben in de jacht om zo resultaat te krijgen zoals brokjes of een trofee van buiten.

Doordat ze wel gevoerd is, maar niet veel huiselijke warmte heeft kunnen krijgen de laatste periode is ze erg afstandelijk naar ons. Ze komt naar je toe voor eten, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Voor deze dame zijn we zoek naar een plekje waar niet te veel van haar wordt verwacht qua aandacht.

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda