Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Anne

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week Anne, een bescheiden, maar leuk konijn!

Anne is een klein middelmaat konijn. Hij laat zich bij een rustige benadering wel aanhalen, maar gaat het liefst mensen nog een beetje uit de weg en is eigenlijk wat te bescheiden. Hij zal in het begin even tijd nodig hebben om te wennen aan de nieuwe omgeving en nieuwe verzorgers. Een druk huishouden met kinderen zal voor Anne waarschijnlijk een beetje te veel zijn, iets oudere kinderen kunnen waarschijnlijk wel een band met hem opbouwen. Eten is voor veel konijnen wel een goede motivatie om toch maar eens te komen kijken bij mensen. Ook Anne is met wat andijvie, witlof of andere lekkere groente en/of fruit vast om te kopen!

Zoals gezegd is Anne een vrij bescheiden konijntje, hij is vrij rustig, maar juist daardoor wel een heel makkelijk konijn!
Aangezien konijnen sociale dieren zijn plaatsen we Anne alleen als hij gezelschap krijgt van een ander konijn, in dit geval een leuk vrouwtje. Verder zijn konijnen actieve, intelligente dieren. We zoeken voor hem dan ook iemand die een ruime ren en enige uitdaging (in de vorm van verrijking in de ren) kan bieden, of iemand met een ruim verblijf in huis waarbij hij lekker los in huis mag. Hij zit nu binnen gehuisvest. Zijn vacht is nog niet winterklaar; hij zal dus waarschijnlijk pas later in het voorjaar naar buiten toe kunnen.
Anne is inmiddels bij ons gecastreerd, hij is er dus helemaal klaar voor om de vrouw van zijn dromen te ontmoeten!

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen