Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Anna en Annie

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week zijn dat Anna en Annie.

Anna.

Anna en Annie zijn samen met hun moeder bij ons binnen gekomen en helaas waren beide kittens, voordat ze in de opvang kwamen, geen mensen gewend. En dat kun je goed merken… Ze zijn namelijk nog behoorlijk boos op ons in de opvang. In het begin was het alleen maar blazen, maar gelukkig gaat het inmiddels al een stuk beter met ze. Hoewel ze het nog niet prettig vinden om aangeraakt te worden is de ergste angst al overwonnen.

Anna is nu zo ver dat haar nieuwsgierigheid vaak wint van haar angst, ze komt even kijken wat we aan het doen zijn, houdt alles in de gaten en ze durft soms zelfs al even te snuffelen als iets of iemand in haar buurt komt. Maar, ze is ook vliegensvlug weer vertrokken als je haar benadert. Ze vindt het al wel heel leuk om te spelen.

Annie ligt het liefst ver weg gestopt op een veilig plekje, alleen voor eten komt ze wel tevoorschijn. Uit zichzelf zal zij op dit moment nog weinig toenadering zoeken.

Beide kittens kunnen het uitstekend met elkaar vinden, maar toch zien we ze graag apart van elkaar geplaatst. Liefst in een huis waar al een sociale kat aanwezig is die een groot voorbeeld voor deze kittens kan zijn, met veel geduld en liefde leren ze dan hopelijk nog dat mensen eigenlijk best oké zijn. Hoewel onbekende mensen waarschijnlijk altijd spannend voor ze zal blijven.

Uiteraard blijft de kans bestaan dat ze altijd een tikkeltje achterdochtig blijven, maar voor degene die dergelijke katjes een leuke uitdaging vindt gaan we van het positieve uit en geven we ze graag de kans om op te bloeien!

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda