Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Anatolische herdershond Karel

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Karel, een Anatolische herdershond.

Karel is niet een hond voor in de stad, dus richten we ons met dit verhaal van Karel tot de hondenliefhebber die in het buitengebied woont.
Karel is wel een erg gemakkelijke hond voor zijn ras. Tenminste, wanneer hij je kent. Dan namelijk laat hij zich alles welgevallen. Aaien, borstelen, spelen alles vindt hij prachtig. Ook aan de lijn is hij over het algemeen niet moeilijk. Tenzij hij een andere hond of een kat tegenkomt. Dan moet je sterk in je schoenen staan want op dat moment merk je hoe sterk hij is. Omdat hij graag aandacht krijgt vindt Karel het niet prettig om lang alleen te zijn. Dan begint hij te blaffen en te joelen, ook een reden om hem niet in de stad te plaatsen.

Wanneer u belangstelling voor Karel heeft houdt dan rekening met de volgende omschrijving.

Karel is een echte Anatolische herder en vertoont een typisch berghonden-karakter: zelfstandig, sterk, waaks, niet gek op andere honden en graag buiten. Hij kent geen commando’s, maakt niet snel oogcontact met je, kan niet loslopen (komt niet terug) en is niet echt een trainbare hond. Dat hoort ook bij het ras: ze verdedigen zonder aanwezigheid van de herder een kudde schapen tegen wolven en beren. Ze hebben mensen bijna niet nodig en passen daarom lastig in de Nederlandse samenleving waar we eigenlijk ontzettend veel verwachten van honden.
Zoals al eerder werd opgemerkt is Karel in die zin een uitzondering dat hij wel graag bij de baas in de buurt is.

Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda