Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor 6 kleine hondjes

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: 6 kleine hondjes die op zoek zijn naar een nieuw huis. (Meer foto’s onder de tekst.)

Ze zijn per duo klaar voor een nieuwe eigenaar. De duo’s waar ze in op de foto’s staan, zijn ook de duo’s waar we ze in herplaatsen.  We plaatsen ze niet alleen.

Alle zes zijn lieve hondjes, maar per hondje verschilt het wel hoe onzeker ze zijn. Allemaal zullen ze niet meteen op schoot zitten, maar tijd nodig hebben om te wennen. Bij hun laatste eigenaar waren het ook geen allemansvrienden en keken ze echt even de kat uit de boom als er bezoek was. Bezoek wordt overigens wel luid aangekondigd, vooral door de chihuahua’s. Zando is daar wel kampioen in, maar die is ook het onzekerst van het hele stel. Hij verbloemt dat door vooral hard te blaffen.

De hondjes zijn altijd goed verzorgd en hebben niks te klagen gehad. Een aantal is zelfs te goed verzorgd: die mogen wel een paar pondjes afvallen! We raden aan om ze apart eten te geven zodat de dikste wat op dieet kunnen en gecontroleerd af kunnen vallen.

We zoeken rustige huishoudens voor deze duo’s. Onder andere door hun onzekere inslag en het feit dat ze niet veel gewend zijn. We weten niet precies wat ze allemaal wel en niet kunnen of leuk vinden. Geef ze ruim de tijd om te wennen in hun nieuwe huis en verwacht niet te veel van ze. Ze zullen opbloeien in een warme en liefdevolle omgeving (voor de naakthondjes letterlijk warme omgeving!) waar ze weinig alleen thuis hoeven te zijn.

Reev en Sido zijn de twee Chinese naakthondjes die samen op de foto staan.

Amaro en Zea zijn de grijze chihuahua en het naakthondje die samen op de 
foto staan.

Zando (blond) en Ebony (black and tan) zijn de twee chihuahuas die samen 
op de foto staan.

Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda