Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor 6 jonge konijntjes

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: 6 jonge konijntjes die nieuwe huisjes zoeken.

Ze zijn opgegroeid in huis en zijn dus helemaal gewend aan huiselijke geluiden. Ze waren gewend los te lopen en waren ook grotendeels zindelijk. Alle konijntjes zijn erg lief aanhankelijk en gezellig. Ze zullen waarschijnlijk uitgroeien tot middenslag konijnen.

De 3 vrolijke rammetjes zijn ongeveer 3 maanden oud. We zoeken voor deze rammetjes een plekje met een voedster, in een ruim verblijf. Ze kunnen als binnenkonijn gehouden worden maar ook een verblijf buiten is geschikt. De rammetjes zijn nog niet gecastreerd, hier zijn ze nog te jong voor. Wanneer ze oud genoeg zijn kunnen ze bij ons terugkomen voor castratie. Tot die tijd zullen ze wel gescheiden moeten blijven van een voedster.

De 3 vrolijke voedsters zijn eveneens ongeveer 3 maanden oud. We zoeken voor deze voedsters een plekje met een gecastreerde ram, in een ruim verblijf. Ze kunnen als binnenkonijn gehouden worden maar ook een verblijf buiten is geschikt.

Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

Kattenziekte

Vorige week is er bij kittens in de opvang de besmettelijke Kattenziekte geconstateerd. Een ernstige maag-darmziekte die bij niet-ingeënte katten leidt tot de dood. De eerste klachten zijn meestal diarree, braken en uitdroging. Omdat Kattenziekte erg besmettelijk is en erg gevaarlijk is voor niet ingeënte katten (en met name kittens) moet De Wissel de komende tijd op slot. Dat betekent dat we zo min mogelijk nieuwe katten van straat aan kunnen nemen. Alleen uiterste noodgevallen kunnen in overleg met de opvang aangenomen worden. Konijnen, knaagdieren en honden zijn niet bevattelijk voor Kattenziekte en kunnen volgens ons normale opnamebeleid aangenomen en herplaatst worden.

Belangrijk voor mensen thuis: zorg ervoor dat uw kat ingeënt is!

We hopen op uw medewerking en begrip. Het gaat hier om een welzijnskwestie en de zorg voor de dieren in de opvang staat nu op eerste plek. Medewerkers van de opvang en ambulance doen er momenteel alles aan om zo snel mogelijk weer normaal te kunnen functioneren. Voor vragen zijn we tijdens openingstijden bereikbaar via 058-2664300.

|Doorsturen

BuienradarAgenda