Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor 5 hennen

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: vijf hennetjes.

Maak kennis met onze 5 hennen, ze zijn kortgeleden binnengekomen nadat ze gevonden waren. Omdat de eigenaar zich niet heeft gemeld zoeken ze nu samen, of in koppeltjes, een tuin of mooi stuk grond om op te scharrelen.

Wat is idyllischer dan een toompje kippen? Het echte plattelandsgevoel in uw eigen tuin! Zoals alle kippen scharrelen deze vijf dames het liefst de hele dag rond, dit zit in de aard van de kip, om continu voedsel te zoeken. Kippen zijn van nature nieuwsgierig en deze hennetjes vinden het leuk om bij je in de buurt te zijn. Zodra je bij de ren komt wachten ze al vol verwachting af of je ook wat lekkers voor ze hebt. Wat het daarnaast nog leuker maakt is dat u elke ochtend lekkere verse eitjes kunt rapen.

Kippen zijn sociale dieren, vandaar ook dat deze hennen samen geplaatst worden, maar ook in koppeltjes van 2 of 3 hennen is bespreekbaar. We zoeken voor een stuk grond waar ze lekker vrij op mogen scharrelen. Het belangrijkste voor is dat ze een mooi plekje krijgen, ze mogen voor een goed plekje dan ook kosteloos verhuizen. Een vrijwillige bijdrage mag natuurlijk altijd.


Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda