Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor 4 konijntjes

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: vier konijntjes.

Deze vier jonge konijntjes komen uit het nestje van moeder Sasja. Het gaat om twee vrouwtjes (langhaar konijntjes) en twee mannetjeskonijnen. Hun moeder kwam als vondeling bij ons binnen en bleek al snel na binnenkomst zwanger te zijn. We weten niet exact wanneer ze bevallen is, ze was namelijk in het begin erg beschermd over ze. Ze was bijna niet te benaderen in haar kraamtijd en daarna ook niet. Nu ze wat ouder zijn laat moeder het toe dat we ze mogen aaien.

Het nestje bestaat uit zowel kortharige als halflangharige konijntjes in wildkleur en zwart. Ze zitten momenteel in een ren binnen, maar zijn nog niet helemaal zindelijk. In de ren staat nu een toiletbak maar ze hebben hierin nog wat training nodig. Als ze een mooie ren buiten krijgen is dit geen probleem, maar als u ze los in huis wilt laten lopen is het een trainingspuntje.

De mannetjes zijn nu nog te jong om te castreren. Als u de konijnen bij ons ophaalt kosten de mannetjes € 70 maar dan kunnen deze later via De Wissel nog gecastreerd worden.

Heeft u interesse in een van onze dieren, dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda