Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor 4 hanen

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week vier hanen.

De hanen zijn onlangs gevonden en bij ons binnengebracht. Aangezien er geen eigenaar voor ze gekomen is, zijn ze nu op zoek naar een goed nieuw plekje. Ze lopen nu lekker buiten rond op een omheind stukje grond, maar zoeken eigenlijk een mooi weiland of erf waarop ze mogen rondscharrelen.

Deze vier haantjes zijn vrij bescheiden, af en toe horen we eentje kraaien, maar ze zijn relatief rustig. Ook in gedrag zijn ze vrij bescheiden. Ze scharrelen een beetje rond maar zijn niet erg druk en blijven keurig achter een omheining van 1,40 meter. Ze kunnen dus waarschijnlijk prima in een ruime ren of een tuin gehuisvest worden, maar het blijven hanen, dus een woonwijk is natuurlijk niet het beste idee.

De vier hanen mogen samen, of zelfs samen met de andere haan (Trump) verhuizen. Maar uiteraard moeten ze dan wel veel ruimte hebben en niet bij hennen geplaatst worden. Het zou natuurlijk ook erg mooi zijn als ze allemaal apart hun eigen toompje hennen op een ruim erf zouden krijgen. Voor onze hanen vragen wij geen vergoeding, een vrijwillige bijdrage is natuurlijk altijd welkom.

Heeft u interesse  in een van onze dieren, dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda