Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor 3 zijdehoenders

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week drie zijdehoenders.

Deze leuke zijdehoenders zijn samen met twee andere hanen vlakbij de dierenopvang gevonden in een doos. Ze lopen nu samen lekker buiten rond op een omheind stukje grond, maar zoeken eigenlijk een mooi weiland of erf waarop ze mogen rondscharrelen.

Deze drie haantjes zijn vrij bescheiden, af en toe horen we eentje kraaien, maar ze zijn relatief rustig. Ook in gedrag zijn ze vrij bescheiden, ze scharrelen een beetje rond maar zijn niet erg druk en blijven keurig achter een omheining van 1.40 meter. Ze kunnen dus waarschijnlijk prima in een ruime ren of een tuin gehuisvest worden, maar het blijven hanen, dus een woonwijk is natuurlijk niet het beste idee.

De drie hanen mogen samen, of zelfs samen met de twee andere hanen (Domino en Domingo) verhuizen. Maar uiteraard moeten ze dan wel veel ruimte krijgen! Het zou natuurlijk erg mooi zijn als ze allemaal hun eigen toom hennen op een ruim erf zouden krijgen.

Voor onze hanen vragen wij geen vergoeding, een vrijwillige bijdrage is natuurlijk altijd welkom!

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda