Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor 3 schattige konijntjes

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week zijn dat drie hele lieve en schattige jonge konijntjes.

Deze drie leuke kleine mannetjes zijn bij ons in de opvang geboren op 13 augustus en zijn niet alleen lief, maar zien er ook nog eens superschattig uit!

Ze zijn ook erg nieuwsgierig en vrolijk, maar niet heel erg druk. Deze konijntjes zijn nog niet helemaal zindelijk. Het begin is er al wel gelukkig, maar het laatste stukje besef moet nog even komen. Ze hebben in ieder geval twee kattenbakken staan, er belandt soms alleen nog wel een keuteltje naast.
Daarnaast hebben we ze laten wennen aan borstelen. Aangezien hun vacht nu al behoorlijk dik en lang begint te worden zal dit de komende tijd verder uitgebreid moeten worden. Het zijn dan ook geen konijnen voor iedereen, hun vacht moet elke dag gecontroleerd worden op klitjes, zeer regelmatig geborsteld worden en met enige regelmaat zelfs getrimd worden.

Konijntjes met lang haar als deze mannetjes buiten huisvesten is minder handig vanwege vuil en water, als ze vies en nat worden zal de vacht moeilijker te onderhouden zijn. Als u dus konijntjes zoekt voor in huis zou dat ideaal zijn. Konijnen zindelijk maken is goed te doen, dus dan kunnen ze heerlijk los in huis!

Wij plaatsen onze konijnen alleen samen of als ze gezelschap krijgen van een ander konijn. Deze mannetjes zijn dus ook op zoek naar een leuk vriendinnetje, maar ook een groepje kan soms tot de mogelijkheden behoren. Als deze jongemannen vier tot vijf maanden oud zijn kunnen ze gecastreerd worden, hiervoor maken wij een afspraak bij de dierenarts; u kunt het konijntje dan de dag ervoor of ’s ochtends vroeg bij ons brengen. Na de castratie kunt u hem eind van de middag of de dag erna weer ophalen. Het konijntje is bij afhalen al wel ingeënt en kost dan € 60 (dit is inclusief de castratie).

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda