Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor 3 leuke ratjes

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: 3 leuke ratjes.

Deze 3 rattenbroertjes van net 1 jaar oud hebben altijd een prima plekje gehad, helaas moesten zij nu echter herplaatst worden. Vandaar dat de eigenaar ze bij ons heeft gebracht.

Alle drie ratjes zijn goed aan mensen geweest en vrij nieuwsgierig. Ze zijn nu in de opvang nog wel een beetje onder de indruk van alles. Dit kan komen door de nieuwe omgeving, maar mogelijk zijn ze ook überhaupt net wat minder stoer. Snow is een wit/grijs gemeleerde rat, van de drie heeft hij de meeste moeite met oppakken. Pasta is wit/beige met donkerrode ogen. Hij ziet minder, daarom moet je bij hem iets voorzichtiger zij als je hem eventueel wilt oppakken. Als hij je niet goed merkt aankomen kan hij anders natuurlijk schrikken. Aboe is een bruine rat, hij heeft verder geen uitgesproken bijzonderheden, hoewel hij in de opvang van de drie het meest de kat uit de boom kijkt, hij bekijkt alles liever vanuit zijn veilige hangmat of slaapplek, waar Snow als eerst naar voren komt en Pasta nadat hij even alles in zich op heeft genomen. Voor verdere foto’s kunt u altijd even een kijkje nemen op onze 
site!

Deze drie mannen zijn net als alle andere ratten erg intelligente dieren. Ze zoeken dan ook een plekje waar ze voldoende ruimte krijgen, zowel mentaal als fysiek. Voor ratten is het beter als ze regelmatig even vrij buiten de kooi mogen bewegen en als ze voldoende afleiding 
krijgen. Dit kan zijn in de vorm van voerverrijking, dus spelletjes waarin ze voer moeten zoeken en/of los moeten krijgen ergens uit, maar ook door ze bijvoorbeeld leuke trucjes te leren.

Omdat ratten erg sociale dieren zijn en deze mannen het onderling prima kunnen vinden worden ze alleen als trio herplaatst. Voor henzelf wel zo fijn en ook nog eens leuker, dan kunt u onderling het sociale gedrag uitgebreid bestuderen!


Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.


 

|Doorsturen

BuienradarAgenda