Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor 3 cavia’s

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: drie van de vele cavia’s.

Dit leuke trio bestaat uit de jongvolwassen zeugjes Panni, Brownie en Muffin. Zij hebben een tijdje samen in een gastgezin gezeten en daar hun kleintjes gekregen en grootgebracht. Intussen zijn die oud genoeg om geplaatst te worden dus mogen ook deze drie verhuizen.

Alle drie hebben in het gastgezin in de woonkamer gezeten en dus alle geluiden meegekregen. Ze wennen snel en zijn heel goed in fluiten wanneer ze lekkere groentes krijgen en nemen deze uit je hand aan. Ze zijn steeds samen geweest dus zouden als trio kunnen verhuizen, eventueel met nog een gecastreerde beer erbij. Echter dit hoeft niet en ze zouden ook apart van elkaar naar een fijn huis mogen.

Er zitten nog veel meer cavia's in de opvang. Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

M. Blauw

2022-11-12 09:38:00

Cavia's zijn hele sociale groepsdiertjes.  Die moet je niet alleen/ apart willen plaatsen

BuienradarAgenda