Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor 2 konijnen

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Enkele weken geleden werd er een plekje gezocht voor vijf konijnen. Op dit moment zijn er nog twee mannen beschikbaar (een man en een vrouw zijn al geplaatst en een andere man is gereserveerd).

Als u van grote konijnen houdt zijn deze jonge konijnen echt de moeite waard, ze zijn heel vrolijk, erg aanhankelijk, gek op eten en hebben open karaktertjes; ze gaan alles vol enthousiasme tegemoet!

Mede ook vanwege hun formaat zullen dit ideale konijnen zijn voor (jonge) kinderen, ze laten zich graag aanhalen maar kinderen kunnen door hun grootte niet zomaar met ze slepen! Iets wat met veel kleinere konijnen wel gebeurt, maar wat het konijn vaak helaas helemaal niet zo leuk vindt. Op dit moment zitten de konijnen in een ren binnen, helaas zijn ze echter nog niet echt zindelijk. Ze hebben wel een toiletbak maar hebben hierin nog wat training nodig. Als ze een mooie ren buiten krijgen is dit geen probleem, maar als u ze los in huis wilt laten lopen een trainingspuntje.

Deze konijnen zijn al flink aan de maat, de ouders waren dan ook een Vlaamse reus en een Nieuw Zeelander. Dit vijftal zal dus ook groot en zwaar worden. Als u de konijnen bij ons ophaalt kosten de mannetjes € 60 maar dan kan deze later via ons nog gecastreerd worden. Deze castratie wordt uitgevoerd bij een dierenarts bij ons in de omgeving. U kunt daarvoor een afspraak maken via De Wissel en het konijntje hier brengen, wij regelen de rest dan verder.

Omdat het zulke vrolijke, energieke konijnen zijn zoeken wij voor hen ook iemand die ze voldoende ruimte kan geven, voldoende afleiding (speeltjes, eventueel leuke trucjes aanleren of andere vormen van verrijking) en het gezelschap van een ander konijn.

 

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

 

|Doorsturen