Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor kippenkoppeltje

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Emma en Emme, een heel leuk kippenkoppeltje!

Deze 2 cochin kippen (1 hen en 1 haan) zijn door een verhuizing bij ons gekomen. We zoeken nu dan ook voor hen samen een prachtig plekje waar ze verder rond mogen scharrelen.

Cochin kippen staan omschreven als rustige kippen met een mak karakter, ze zijn dan hier ook niet heel druk. Ze vragen weinig ruimte, maar moeten natuurlijk wel lekker kunnen scharrelen in de tuin. Dit is beter voor ze, en ook nog eens een mooi gezicht. Hoewel het relatief makkelijke kipjes zijn kan Emme wel goed kraaien, een plekje midden in een woonwijk is dan ook niet echt aan te raden. Omdat het samen een erg leuk koppel is plaatsen we deze twee leuke kippen ook echt alleen samen. Reacties op alleen de hen kunnen we dan ook niet in behandeling nemen. Wel mogen ze natuurlijk geplaatst worden bij iemand die al een of meerdere hennen heeft waar zij bij komen.
We vragen geen bijdrage voor ze, alleen een goed nieuw hûs met hiem!

Naast Emme en Emma hebben we nog drie hanen in de opvang zitten, ook zij zoeken natuurlijk een goed plekje. Wilt u meer weten? Neem dan gerust een kijkje op onze site!


Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.


 

|Doorsturen

BuienradarAgenda