Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Yfke

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Yfke, een Stafford teefje van 2 jaar jong.

Yfke is een mooi Stafford teefje van 2 jaar jong. Ze heeft een gespierd lijfje en kan daardoor sterker zijn dan eerst verwacht. Ze is in niet heel groot en mooi op gewicht. Yfke blijkt echt niet met katten overweg te kunnen en omdat ze woonde in een kat-rijke omgeving was het uitlaten daardoor geen pretje meer. Ze zoekt nu een plekje waar ze minder katten tegenkomt op haar wandelingen zodat zij en haar baasje weer kunnen genieten van het buiten zijn.

Yfke is eigenlijk een heel leuk hondje! Ze is ontzettend lief en aanhankelijk en echt een fijn en trouw maatje om in de buurt te hebben. Ze heeft in een gezin met kinderen gewoond en dat ging heel goed. Volgens haar baasjes was ze gek op de kinderen. Ze zou daardoor prima in een gezin met oudere kinderen kunnen. Jonge kinderen duwt ze makkelijk omver, daar is ze ook in huis te sterk voor. Ook andere mensen in huis zijn welkom, bezoek kan zonder problemen binnen komen en weer weggaan.

Volgens haar baasjes kon ze ook prima met honden overweg. Of ze ook los liep is onduidelijk. Wij raden dat in elk geval niet aan: zodra ze ook maar denkt ergens een kat te zien, is ze er achteraan… Aan de lijn is de reactie hetzelfde: zonder nadenken er achter aan. Daarom plaatsen we haar liever niet in een woonwijk. In de regel wonen daar veel katten en zal dat elk uitlaatrondje tot een gespannen gebeurtenis maken. Daarbij zijn de katten uit de buurt dan ook niet helemaal veilig. Woont u op een plek zonder veel katten? Dan is wandelen met haar geen probleem. Ze is verder braaf en redelijk rustig aan de riem.

Verder is Yfke keurig zindelijk, kan ze prima mee in de auto, kan ze goed even een halve dag alleen thuis zijn en kent ze een aantal basiscommando’s. Aan die commando’s kan vast nog veel verbeterd worden, want ze doet graag wat voor wat lekkers. Wil je nog verder met haar training, dan is dat een mooi uitgangspunt.

Hier zagen we de eerste week wel een heel onzeker hondje. De verhuizing van huis naar kennel was behoorlijk pittig voor haar. Er is een kans dat dit onzekere kantje van haar misschien wat vaker opduikt in nieuwe situaties. Houd daar rekening mee en push haar dan niet te veel. Belangrijk is dat ze op eigen tempo zelfvertrouwen op doet en veel positieve ervaringen opdoet.

Heeft u interesse in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda