Nieuws

PLEKJE GEZOCHT voor Rocky

In Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden worden jaarlijks gemiddeld 900 zwerf- en afstandsdieren opgevangen, waarvan een deel ook uit Harlingen en directe omgeving. Elke week wordt door de vrijwilligers van de Wissel voor een van deze dieren een nieuw plekje gezocht via deze rubriek. Deze week: Rocky.

Rocky is een bijzondere kruising: Border Collie x Staffordshire Terrier. Hij is nog maar 10 maanden oud en een echte puber! Deze leuke reu zoekt een actieve eigenaar die ervaring heeft met jonge honden en van dit ongeleide projectiel een prachtige huishond kan maken!

Rocky is een lieve jonge hond die al een stuk van de basisopvoeding heeft meegekregen. De beginselen van de commando’s zitten er in (al is hij die bij ons wel weer even vergeten!) en hij heeft al een begin gemaakt met alleen thuis zijn. Hij is goed zindelijk en geeft goed aan wanneer hij naar buiten moet. Autorijden kent hij nog niet en alleen thuis zijn moet wel echt nog opgebouwd worden.

Rocky kan wat onzeker zijn ten opzichte van andere honden. Katten is hij niet gewend, buiten reageert hij niet echt op ze. Hij is mee geweest naar een kinderboerderij en was niet heel erg geïnteresseerd in de andere dieren. Met kinderen is hij tot nu toe prima geweest, hij is wel erg sterk en lomp en kan zo een kindje omver batsen. Soms vindt hij vreemde mensen wat spannend en is hij afwachtend. Houd daar rekening mee en ga niet over zijn grenzen heen, maar luister goed naar wat hij aangeeft.

Rocky is een schatje en erg mensgericht. Hij geniet van aandacht en is graag bij zijn baasjes. Het liefst ligt hij tegen je aan te slapen. Uiteraard is hij nog erg speels en actief en zoekt hij een uitlaatklep. Dat is meteen ook een valkuil voor de baas: hoe drukker het is, hoe drukker hij wordt! Belangrijk zal zijn om daarom juist te trainen op rust en beheersing.

We zien hier duidelijk beide rassen terugkomen in Rocky: de brede kop van de Stafford en het typische drafje van de Border Collie. Beide rassen zijn actief en ook dat zien we in hem terugkomen. Daar komt de kracht van de Stafford dan nog bij. Hij is nu al een sterke jongen en zal echt moeten leren om netjes en beheerst aan de riem te lopen. Anders heb je binnen de kortste keren je knieën in de kreukels…

We zoeken voor Rocky ervaren hondenmensen die het leuk vinden om te sleutelen aan een hond: opvoeding, training en begeleiding door middel van een zachte maar duidelijke hand. Voor de beginner zal Rocky te snel te lastig blijken. Zeker omdat hij 2 genen-pakketten bezit die niet altijd makkelijk mixen!


 

Mocht u interesse hebben in een van onze dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl

|Doorsturen

BuienradarAgenda