Nieuws

Platina huwelijksjubileum Henk Jellema en Dine Elgersma

Hendrik Jellema (Henk) en Johanna Gerardina (Dine) Elgersma vieren vandaag hun 70-jarig huwelijksjubileum. Locoburgemeester Maria le Roy heeft het het echtpaar vanmorgen namens het gemeentebestuur van Harlingen thuis gefeliciteerd.

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Johanna Gerardina Jellema-Elgersma (92) zag het levenslicht onder de rook van Roptazijl, Hendrik Jellema (93) in Harlingen. Mevrouw Jellema-Elgersma heeft tot haar huwelijk haar moeder in de huishouding en bij de boerderij geholpen. De heer Jellema heeft vele jaren gewerkt als loodgieter/gasfitter/elektricien bij Kooistra van de Voorstraat. Daarna heeft hij een overstap gemaakt naar ziekenhuis Oranjeoord waar hij 25 jaar heeft gewerkt tot aan zijn pensionering als chef-technische dienst.

 

Het echtpaar heeft een zoon  en een dochter. Ze zijn trots op hun vijf kleinkinderen en tien achterkleinkinderen. Ze wonen nog steeds zelfstandig. Dit is voor hen heel belangrijk. Wel hebben ze één keer in de week hulp in de huishouding en sinds vorig jaar mag er ook een tuinman komen voor hun toch wel grotere tuin van hun hoekwoning.

Er zijn wel wat kleinere en grotere gezondheidsklachten. Beiden hebben kortgeleden in een dip gezeten door de griep. Het voelde niet prettig. “We hebben het weer overwonnen maar we zitten in overtime”, zegt de heer Jellema geregeld.

|Doorsturen