Nieuws

Vrijwilligers gezocht

Plannen voor radiolichtschip uit de koelkast

De zeer succesvolle open dag van het radiolichtschip op 7 maart 2020 moest het begin zijn van een nieuwe koers. Naast het radiogedeelte moet het schip op andere terreinen een rol gaan spelen, bijvoorbeeld een gastvrije plek voor het houden van vergaderingen. Helaas gooide de pandemie direct al de week na de open dag roet in het eten.

De ruimten in het schip die voor het maken van radioprogramma’s niet nodig zijn zouden aangepast worden om ze voor vergaderingen, instructiebijeenkomsten, presentaties, workshops en rondleidingen geschikt te maken. Er werd voor een deel van de noodzakelijke aanpassingen zelfs subsidie verstrekt door de Provincie Fryslân.

Meer dan een jaar al hebben de werkzaamheden die de vrijwilligers gepland hadden enorme vertraging opgelopen. Ook zijn als gevolg van deze vertraging de inkomsten volledig stilgevallen. Het is een probleem waar vele organisaties en bedrijven mee kampen en het lichtschip is geen uitzondering.

 

Nu de situatie sterk is verbeterd heeft iedereen aan boord de blik weer richting de toekomst gericht en staat de scheepstelegraaf weer op volle kracht vooruit. Om een inhaalslag te maken zodat de opgelopen achterstand zoveel mogelijk kan worden ingehaald is de stichting Vrienden van het Lichtschip op zoek naar vrijwilligers.

Omdat niet iedereen die het lichtschip een warm hart toedraagt zich voor langere tijd kan verbinden vraagt men nu vooral ook mensen die een van de klussen die moet gebeuren wil ‘adopteren’. Je kunt je dan aanmelden voor een van de projecten en werkt mee zolang het duurt of zolang je beschikbaar bent. Als je daarna wilt blijven kan dat natuurlijk, maar zo niet dan scheiden de wegen zich weer.

 

Er wordt gezocht naar vrijwilligers voor de volgende projecten: Verschillende dekken bikken, borstelen, in de primer zetten en afverven (4 mensen voor 4 x 1 dag). Binnenkant verschansing schoonmaken, borstelen en verven (3 mensen voor 4 x 1 dag). Vuurtoren etagevloer verwijderen en vervangen; las-, slijp, timmer, en verfwerk (3 mensen voor 4 x 1 dag). Reling ontroesten, in de primer zetten en afverven (2 mensen 4 x 1 dag). Timmerwerkzaamheden in de accommodatie (1 persoon 4 x 1 dag). Diverse schilderklussen binnen (1-3 mensen 3 à 4 x 1 dag). Daarnaast is er voor de niet-klussers werk op bestuurlijk terrein. Het meeste daarvan beperkt zich tot enkele uren per maand.

Als u interesse heeft of meer wilt weten of een kennismaking wilt, stuur dan een e-mail naar lichtschip@home.nl of bel met Martin: 0517-341931.

|Doorsturen

BuienradarAgenda