Nieuws

Plan voor zalencentrum met bowlingbaan en evenementenveld in Harlingen

HARLINGEN – Naast plannen voor onder andere een molen met theehuis en vakantiehuisjes aan de Westerzeedijk, ligt er ook een plan voor een multifunctioneel zalencentrum met een evenemententerrein. En een bowlingbaan, een groepsaccommodatie en 435 parkeerplaatsen. Dat alles op het Balkland (tussen Bolswardervaart en de hockeyvelden/Waddenhal).

Multifunctioneel zalencentrum ’t Schip.

Het multifunctionele zalencentrum heeft al een naam: ’t Schip. In een notendop: drie rolstoelvriendelijke verdiepingen met 18 verschillende ruimtes (huurzalen) en kantoren. Centraal ligt een moderne theaterzaal met maximaal 900 stoelen (op begane grond en balkon) en vier kleedkamers. In het pand zijn verder 6 bowlingbanen gepland.

 

Voor het pand moet een midgetgolfbaan komen met 18 holes, en daarnaast een speelplaats.

 

Naast het theater zijn 435 parkeerplaatsen gepland, en een verdiept evenementenveld met kunstgras, van minimaal 100 x 50 meter. Het veld krijgt verlichting en kan gebruikt worden voor sportactiviteiten, maar ook voor bijvoorbeeld concerten.

 

“In de winter (bij vorst) kan het veld eenvoudig worden omgebouwd tot schaatsbaan”, melden de initiatiefnemers. “Dit door een klein laagje water op het veld te laten lopen.”

 

Verder moet er achter de Waddenhal groepsaccommodatie ’t Sloepke komen, met 72 vaste slaapplaatsen verdeeld over 12 slaapkamers.

 

De initiatiefnemers wijzen op het maatschappelijk belang van ’t Schip: ze willen alle Harlinger verenigingen een podium en ruimte bieden. Daarnaast wil Stadsschouwburg Trebol volgend jaar de deuren sluiten en ’t Schip kan dat gemis opvangen.

 

De initiatiefnemers willen vooralsnog niet naar buiten treden, maar pas als ze zeker zijn dat de grond tot hun beschikking komt.

 

’t Schip zit op Facebook.

De locatie: tussen Bolswardervaart en Waddenhaal/hockeyvelden.

Groepsaccommodatie ’t Sloepke.

Plattegrond van een deel van de theaterzaal.

Het evenementenveld, tussen ’t Schip en ’t Sloepke.

|Doorsturen