Nieuws

Pietie Nota 40 jaar in dienst bij Jumbo Hermus

Een bijzonder dag bij Jumbo Olaf Hermus. Vaste kassamedewerkster Pietie Nota is 40 jaar in dienst. En uiteraard vond eigenaar Olaf Hermus dat hier de nodige aandacht aan moest worden geschonken.

Door Ubbo Posthuma

Pietie Nota en Olaf Hermus trakteerden op koffie en oranjekoek. (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

Pietie begon op 1 juni 1978 parttime bij de toenmalige Nieuwe Weme. Ze deed de huishoudschool, die sommige dames gekscherend wel de ‘spinazie academie’ noemden, en ze zocht werk. Na een jaar ze wegens goed gedrag en ijver vast aangenomen door eigenaar Tjibbe Wouda. Vervolgens veranderde de winkel in de Konmar, weer later Super de Boer en Jumbo Kooistra. Eind 2011 werd de winkel gemoderniseerd en in 2015 nam huidige eigenaar Olaf Hermus de supermarkt over.

Pietie heeft een goede band met haar klanten. Het was dan ook niet gek dat heel veel mensen, van jong tot oud haar maandag kwamen feliciteren. Van 11.30 tot 14.00 uur zat ze achter een met vlagjes versierde kassa. ’s Middags stond ze in de koffiehoek waar ze de klanten bediende met koffie en oranjekoek met opschrift ‘Pietie 40 jaar’. Ook op de tv-schermen die in de winkel hangen, werd vermeld dat Pietie haar 40-jarig jubileum vierde. Vele klanten en personeelsleden hadden een attentie meegenomen, zoals planten en bloemen. Pietie kwam bijna handen tekort om de felicitaties in ontvangst te nemen.

Een glunderende Olaf Hermus stond alles te aanschouwen. “Bijzonder dat in één bedrijf zoveel mensen hier jarenlang werken”, zei Hermus. Twee jaar geleden vierde de Harlinger Jumbo dat Greta van der Wal er ook al 40 jaar werkte, en Corry Adema-Hoekstra is in december aan de beurt. Olaf Hermus: “De band tussen de klanten en medewerkers vinden wij heel belangrijk. Ook hebben wij een missie dat je je collega’s min of meer als familieleden ziet. Regelmatig organiseert onze personeelsvereniging leuke dingen. Zo gaan we binnenkort een bootreis maken. Dit alles draagt bij aan een goede werksfeer.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda