Nieuws

Van storm naar grondvorst, naar recordwarmte

Piet Paulusma: zondag recordwarmte met 15 of 16 graden!

Piet Paulusma: “Het kan snel anders met het weer. We gaan nu de komende nacht over van storm naar vorst aan de grond en morgen vooral in het noorden en oosten tijdelijk kans op natte sneeuw. Het weekend recordwarmte.” 

“Het stormweer zullen wij de komende dagen verlaten en verruilen voor een rustiger weertype. De komende nacht klaart het ook aardig op en gaan de temperaturen terug naar 1 tot 3 of 4 graden. Met name in het noorden, oosten en zuiden is er kans op wat vorst aan de grond. Hierdoor kan plaatselijk gladheid ontstaan en wordt het autoruiten krabben. Vannacht vanuit het zuidwesten bewolking.”
“Morgen kan er met name in het noorden en oosten tijdelijk natte sneeuw vallen. Zaterdag warmt het door de zuid tot zuidwestelijke stroming al flink op. De nacht van zaterdag op zondag zorgt met 9 tot 11 graden voor recordwarmte. Zondag volgt met recordwarmte van 12 tot 16 graden. De hoogste temperatuur in het zuiden. Het warmterecord staat nu nog op naam van vorig jaar met in De Bilt 13,3 graden.”

|Doorsturen

Buienradar



Agenda