Nieuws

Piet Paulusma: “Morgen herfst, donderdag nazomer, weekend strandweer”

Het weer zal van morgen op donderdag in 24 uur tijd geheel van de herfst naar de nazomer gaan. Dat meldt Piet Paulusma. “Morgen wordt een dag met herfstachtig weer, regen en later nog buien. In de westelijke en noordelijke kustgebieden komt een krachtige tot harde zuid tot zuidwestenwind te staan. Windstoten in kracht 8 en mogelijk in kracht 9. Landinwaarts is het veel rustiger. Later in de middag en vooral in de avond en nacht wordt het rustiger.”

“Donderdag komt met een totaal ander gezicht. Donderdag wordt een zomerdag met aardig zon en overdag 19 tot 22 graden. In het zuiden mogelijk 23 graden. In de nacht van donderdag op vrijdag lijkt de kans op een bui mogelijk.”

“Het weekend brengt volop nazomerweer. Het wordt strandweer. Beide dagen is het vrij zonnig en warm. Op zaterdag gemiddeld 21 graden met in het zuiden plaatselijk 23 graden. Zondag gemiddeld 22 graden en in het zuiden plaatselijk 24 graden!”

“Verkeers- en watersportwaarschuwing: morgen regen en daardoor soms matig zicht. In de westelijke kustgebieden en in het Waddengebied een harde wind. Windstoten in kracht 8 of mogelijk in 9! In het IJsselmeergebied een krachtige tot harde wind met windstoten in kracht 8.”

|Doorsturen