Nieuws

Pierke Attema en Aaltje Elsinga 60 jaar getrouwd

Dinsdag 14 april 2020 was het 60 jaar geleden dat Pier (89)en Alie (83) elkaar het jawoord gaven. Pier is een echte ouwe seun, maar Alie niet, zij is in Achlum geboren. Pier en Alie leerden elkaar kennen tijdens het schaatsen in de winter van 1956. Na vier jaar verkering trouwden ze op 14 april 1960. Ze kregen drie kinderen: dochter Ankie, zoon Wiebe en jongste dochter Trijnie. Er zijn twee kleinkinderen; Stefan en Jeroen. Jeroen woont sinds een aantal jaar in een zorginstelling in Beetsterzwaag. Verder woont de hele familie in Harlingen.

Pier is als 15-jarige jongen in dienst gekomen bij Frisia en was hier met veel plezier werkzaam in de kokerij. Na 44 jaar trouwe dienst kon hij op zijn 59ste in de VUT. 

Pier heeft veel aan sport gedaan; hij was jarenlang actief voetballer bij Zeerobben en tenniste bij TV Ready. Tegenwoordig fietst hij nog dagelijks een rondje. Ook vindt hij het prachtig om te vissen in de vrije natuur. Hij hoopt dan ook dit jaar weer met zoon Wiebe een hengeltje uit te kunnen gooien. Daarnaast mag hij graag tuinieren, zijn andere grote hobby. 

De vader van Alie werkte bij Baggerbedrijf Dikkerboom en Sybrandy in Harlingen en zo kwam ze op 15-jarige leeftijd bij haar grootouders in Harlingen terecht. Ze voelt zich dan ook een echte Harlingse. Ze werkte bij bakkerij Wouda als manusje van alles; in de winkel, de bakkerij en bij het gezin in de huishouding. Daarna ging ze bij de HBS schoonmaken totdat de kinderen kwamen. Toen die ouder waren ging ze weer aan het werk tot ze in de VUT kon. Zo was ze schoonmaakster bij het Meeuwtje en later de Kohnstammschool in het Oosterpark. 

Alie heeft ook 40 jaar lang haar oude buren, de familie Van der Wijk, geholpen. Toen de familie van de Beatrixstraat naar de Achlumerdijk verhuisde, gingen Alie en Pier verhuizen van de Irenestraat naar de Cort van der Lindenstraat. Zo konden ze toch dicht bij hen blijven wonen.

Alie zit tegenwoordig niet stil en is nog erg betrokken bij de tennisvereniging. Ze staat nog een paar keer per week met veel plezier achter de bar in de kantine bij TV Ready. Helaas is de vereniging momenteel gesloten en mist ze haar sociale contacten. Voor al dit vrijwilligerswerk kreeg ze in 2013, tot haar grote verbazing, een koninklijke onderscheiding.

 Pier en Alie wonen nog altijd met veel plezier in de Cort van der Lindenstraat. Als de gezondheid het toelaat hoopt het diamanten echtpaar hier nog wel een paar jaartjes te blijven. In deze periode kunnen ze jammer genoeg niet een feestje geven om hun diamanten huwelijk te vieren, maar wat in het vat zit verzuurt niet!

|Doorsturen

BuienradarAgenda