Nieuws

Pier Attema en Martje Attema-Kalkhuis 60 jaar getrouwd

Pier Attema (85) en Martje Attema-Kalkhuis (80) waren gisteren (26 augustus) 60 jaar getrouwd. Burgemeester Ina Sjerps heeft het echtpaar namens de gemeente Harlingen van harte gefeliciteerd.

(Foto: Ubbo Posthuma)

Pier is een geboren Harlinger, Martje echter is geboren als schippersdochter in Dokkum. Vanwege de oorlog kwam zij met haar ouders en schip in Harlingen terecht. Ze vervoerden schelpen door het hele land.

Het gezin Attema woonde sinds 1947 aan de Noorderhaven. Doordat beide families een varend beroep hadden, kwam het voor dat ze samen in de haven lagen. Zo hebben Pier en Martje elkaar leren kennen. Op 26 augustus 1961 trouwden zij.

Uiteindelijk heeft de familie Kalkhuis in 1958 ook een woning gekocht op de Noorderhaven, maar aan de andere zijde. Pier was, net zoals zijn vader, kapitein op de sleepboot ‘Waddenzee’. Na hun trouwen stapte zij aan boord om vele jaren mee te varen door heel Nederland. Het echtpaar heeft drie kinderen gekregen, twee zonen en een dochter. Inmiddels is de familie uitgebreid met acht kleinkinderen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda