Nieuws

Petitie voor spoorlijn over Afsluitdijk

Tim Sekac is een 22-jarige Amsterdammer die streeft naar een duurzamer Nederland met beter openbaar vervoer, en meer spoorlijnen in plaats van snelwegen in het land. Daarom is hij een petitie gestart voor een spoorverbinding tussen Friesland en Noord-Holland.

Tim Sekac pleit voor een spoorlijn over de Afsluitdijk. Die zou dan tot Harlingen over bestaand spoor kunnen lopen, en na Harlingen met een afbuiging richting Zurich, over de Afsluitdijk naar Den Oever.

Bij Den Oever zou de lijn kunnen splitsen naar Den Helder (langs de N99 tot aan Breezand, en dan over bestaand spoor verder). De andere kant richting Alkmaar langs Middenmeer via Wieringenwerf, daarna langs de N242 via Winkel en Oud-Niedorp via Heerhugowaard over bestaand spoor door naar Alkmaar CS.

“De trein kan maar liefst dertig procent meer reizigers meenemen dan de bus”, zegt Sekac. “De trein zal ook veel sneller ter plaatse zijn dan bijvoorbeeld de huidige Qliner bus 350 van Leeuwarden naar Alkmaar.”

De petitie was vanmorgen al meer dan 800 keer ondertekend. Bij 1000 of meer kan Tim verdere stappen gaan ondernemen, zoals overhandigen aan de provincies, Tweede Kamer en ProRail.

De petitie staat op https://spoornoordhollandfriesland.petities.nl

|Doorsturen

P Bruinsma

2021-07-29 22:41:41
Een trein over de Afsluitdijk had er allang moeten zijn.

BuienradarAgenda