Nieuws

Peter Glasbeek wethouder Oegstgeest

OEGSTGEEST - Peter Glasbeek is door Progressief Oegstgeest (PrO) voorgedragen als wethouder van Oegstgeest. Dat meldt de partij, een samenwerking van PvdA en GroenLinks, op haar website. Glasbeek was van eind 2011 tot begin 2014 wethouder in Harlingen.

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Peter Glasbeek, getrouwd en wonend in Leiderdorp, is geen onbekende in de regio Oegstgeest. Voordat hij wethouder werd in Harlingen, vervulde Glasbeek in zijn woonplaats van 2005 tot en met 2010 het wethouderschap. Glasbeek kwam eind 2011 naar Harlingen, nadat wethouder Jan de Boer na ruim een jaar opstapte. De Boer bleek niet opgewassen tegen de onstuimige politiek uit de periode van Frisse Wind. Begin 2013 werd De Boer burgemeester in Buren (Gelderland) en is dat nog steeds. Peter Glasbeek bleef vaak wat meer op de achtergrond. Hij pakte het onderwijs in de gemeente Harlingen aan en zette een sportvisie op de rails. Daarnaast voorkwam Glasbeek sluiting van het Harlinger zwembad.

 

Voor het wethouderschap was Glasbeek in diverse managementfuncties werkzaam zowel in het bedrijfsleven als in de publieke sector, onder meer bij Fokker Aircraft, EnerTel en het Waterbedrijf Drenthe. “Ik ben sterk geboeid door duurzaamheid en de transformatie van het sociaal domein, maar het lokaal bestuur trekt me in zijn algemeenheid sterk aan. Het verwerven en behouden van draagvlak is fundamenteel voor het behalen van resultaten”, aldus Glasbeek.

 

PrO-Fractievoorzitter Melanie van Driel: “In Peter heeft PrO een kandidaat-wethouder gevonden die kan bogen op een goede dosis wethouderservaring. Gecombineerd met zijn sociale hart, menen wij daardoor met Peter een wethouder voor te kunnen dragen die een waardevolle bijdrage kan leveren aan ons gemeentebestuur en die het coalitieakkoord ‘Groen, sterk en betrokken’ gestalte kan geven en weet uit te voeren.”

|Doorsturen

BuienradarAgenda