Nieuws

PESK Experience naar havenloods NWK5

De belevingswereld van de Holland op de wal, de zogenoemde PESK Experience, gaat naar een havenloods verderop en vindt onderdak in loods NWK5, de loods met een maritiem karakter op de Nieuwe Willemskade in Harlingen.

De stichting Zeesleepboot Holland gaat in op het verzoek van gemeente Harlingen en Carex Friesland en maakt daarmee ruimte vrij voor Het Brouwdok. Zodoende heeft de enige buitendijkse brouwerij in Nederland beschikking over de gehele loods NWK7-8. Fraaie bijkomstigheid is dat door het unigebruik er geen brandmuur nodig is in de loods, een muur die in het geval van medegebruik door de Holland wel noodzakelijk was. Het Brouwdok kan nu haar uitbreidings- en verbouwingsplannen ten volle te realiseren.

De PESK Experience van de Holland komt op locatie NWK5 in de ruimte die eerder via het project Fries Blauw vrijkwam. Met de gemeentelijke gelden die bij het vertrek van Fries Blauw achterbleven in de havenloods, zijn inmiddels een verhoogde vloer, lichtopeningen en toegangspoorten gerealiseerd. Aanpassingen van sanitaire en nutsvoorzieningen staan nog op de rol. 

PESK Experience en de stichting Zeesleepboot Holland bevinden zich op de nieuwe locatie in inspirerend gezelschap van nautische partners. Op gebied van organisatie en educatie hebben inmiddels de eerste verkenningen plaatsgevonden met Atelier De Schepeling, het Pakhuis van de Wind en The Tall Ships Races Harlingen 2022. Een vijfde partner is in zicht.

De Nieuwe Willemskade ontwikkelt zich in rap tempo tot een toeristische pleisterplaats waar bewoners en bezoekers van Harlingen al het fraais dat Harlingen als enige zeehavenstad in Friesland biedt, kunnen bewonderen en beleven. De verbinding met de historische binnenstad en met name met locaties als Het Hannemahuis en de horeca, wordt nadrukkelijk opgezocht via contacten met Ondernemend Harlingen, TIP/VVV en KHN Harlingen. Alles onder het motto ‘Harlingen, Welkom aan Zee’.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda