Nieuws

Paul en Riet d’Anjou 60 jaar getrouwd

Paulus Franciscus Maria d’Anjou (83) en Maria d’Anjou-Benschop (83) zijn vandaag 60 jaar getrouwd. Burgemeester Ina Sjerps heeft het echtpaar vanmorgen namens de gemeente Harlingen hartelijk gefeliciteerd.

(Foto: Ubbo Posthuma)

De heer d’Anjou en mevrouw Benschop zijn beiden in Rotterdam geboren en op 23 augustus 1961 zijn zij in Rotterdam getrouwd. Er werden drie kinderen geboren, allen te Rotterdam; Andrea, Michelle en Paul. Helaas is dochter Michelle in 2006 overleden. Het echtpaar geniet van vier kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

In verband met werk verhuisden zij in januari 1970 van Rotterdam naar Amsterdam. Als woonplaatsen volgden nog Purmerend, Wieringerwerf, Twisk en uiteindelijk in 2014 Harlingen. De heer en mevrouw d’Anjou hebben vele jaren een kleine motorboot gehad en veel in Friesland gevaren. Ze kwamen wel vaker in Harlingen voor een cappuccino bij Zeezicht, en raakten erg gecharmeerd van Friesland en de mensen die er wonen. Ze kozen uiteindelijk voor wooncentrum Harlinga aan de Noorderkade. Daar wonen zij tot volle tevredenheid.

Varen is er niet meer bij, maar ze zitten nog vaak aan het water om naar boten te kijken. Verdere liefhebberijen van beiden zijn lezen, naar muziek luisteren, Engelse series kijken, mensen ontmoeten en contact houden met familie en vrienden, die allemaal op afstand wonen, dus de auto is onmisbaar. De gezondheid is redelijk tot goed met wat ouderdomsgerelateerde mankementen. Maria (Riet) is er wat beter aan toe dan Paulus (Paul), die langzamerhand toe is aan invalideparkeren en een scootmobiel.

|Doorsturen

BuienradarAgenda