Nieuws

Overhandiging boek en start foto-expositie ‘Noorderbreedte viert de vrijheid’

Op dinsdag 4 mei kregen mevrouw Vos en mevrouw Klein van Noorderbreedte De Spiker het boek ‘Noorderbreedte viert de vrijheid’ overhandigd.

Voor bewoners van Noorderbreedte is Bevrijdingsdag ieder jaar een moment waarop herinneringen aan de bevrijding bovenkomen. Stuk voor stuk verhalen die niet verloren mogen gaan. Vandaar dat ze deze verhalen hebben gebundeld in een boek en de gelijknamige foto-expositie ‘Noorderbreedte viert de vrijheid’. Fotograaf Menno de Boer ging het afgelopen anderhalf jaar op pad om bewoners en hun dierbare voorwerpen te portretteren. Zorgcollega’s legden - af en toe samen met kinderen en kleinkinderen - de meest bijzondere verhalen vast op papier. Het resultaat is een indrukwekkend boek, waarin verhalen en foto’s elkaar afwisselen.

 

Reizende expositie

Om iedereen de gelegenheid te geven deze bijzondere portretten en verhalen te zien, zal de foto-expositie een jaar lang langs bijna al de locaties van Noorderbreedte reizen, om vervolgens rond 5 mei 2022 te eindigen in de Blokhuispoort te Leeuwarden. De locaties en data zijn te vinden op www.noorderbreedteviertdevrijheid.nl.

 

Bijzonder boek

Vanaf vandaag is het boek ‘Noorderbreedte viert de vrijheid’ verkrijgbaar op alle locaties van Noorderbreedte. Daarnaast is het boek ook verkrijgbaar op www.noorderbreedteviertdevrijheid.nlen in de winkel en de webshop van het Fries Verzetsmuseum. De opbrengsten van het boek gaan naar het Fries Verzetsmuseum, dat als doel heeft om dit soort bijzondere oorlogsverhalen niet verloren te laten gaan. 

|Doorsturen

BuienradarAgenda