Nieuws

Oud Harlingen Actueel

Vereniging Oud Harlingen is een actieve Vereniging die zich inzet voor het behoud van historisch Harlingen. Dat gebeurt op vele manieren. Om te laten zien wat de vereniging zoal doet, neemt ze u om de week in de HC mee ‘op reis’ langs vrijwilligers en werkgroepen/commissies. Vandaag komt de organisatie van de Lichtjestocht aan het woord.

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Het 60-jarig jubileum van de Vereniging Oud Harlingen is de start van de werkgroep Lichtjestocht. Vanaf het begin zitten Tineke Huitenga, Andrea de Haan en Marga Funk en heel veel, echt heel veel vrijwilligers in de organisatie. “We wisten natuurlijk niet waar we aan begonnen, maar met vallen en opstaan en heel veel lol hebben we er een leuk evenement van gemaakt. Zodra er bekend wordt wanneer de tocht gepland staat, worden de ‘schone’ potjes massaal op het Schoolplein bij de deur van Tineke Huitenga neergezet.”

“Na de eerste tocht was iedereen zo enthousiast dat ze het in hun bolle hasses kregen om er een jaarlijkse happening van te maken. Maar dáár gingen wij natuurlijk niet mee akkoord want er zit een billig werk an om dit allemaal met weinig financiële middelen foor elkaar te krije: het thema bedenken, waar lopen we langs en hoe lang duurt de tocht, bewoners benaderen langs de route, ondernemers vragen om mee te werken, acts benaderen, steun zoeken bij gemeente Harlingen en Ondernemend Harlingen, potsjes verdelen, enzovoort, enzovoort. Na driemaal organiseren is het nu een evenement waar ôns stadsje niet meer zonder kan. Hoe leuk om te zien, dat vooral tijdens de laatste tocht alle deelnemers zo creatief en uitbundig waren uitgedost, dat er een dansend lint van lichtjes door de stad liep. Su nugter at wij Harlingers binne, su wiês binne wij om ôns stadsje te promoten. In 2022 binne wij dur weer klaar foor!”


Wilt u ook dat ons monumentaal stadsje behouden blijft? Word dan lid, het lidmaatschap van de vereniging bedraagt € 15 per jaar. Leden hebben gratis toegang tot de gezellige bijeenkomsten in voor- en najaar, ontvangen tweemaal per jaar een Nieuwsbrief en in november het jaarlijkse Magazine Oud Harlingen. Lid worden kan ook via www.oud-harlingen.nl.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda