Nieuws

Met solisten Martin van der Starre en Erica Yong

Orkest Nederlandse Douane woensdag 28 augustus in DOKtent

Visserijdagen (woensdag 28 augustus) een bijzonder concert. Het orkest komt dit jaar niet met één solist naar Harlingen, maar met twee. Martin van der Starre was vorig jaar al tijdens de Visserijdagen te horen, maar nieuw is de Nederlandse (soul)zangeres Erica Yong. Om meer mensen van het speciale concert te kunnen laten genieten, vindt het optreden plaats in de DOKtent op de Dokkade.

Martin van der Starre vorig jaar tijdens het concert van het Orkest van de Nederlandse Douane in Harlingen. (Foto: Dorus Breidenbach)

De organisatie is blij dat het Orkest van de Nederlandse Douane weer een bijdrage aan de Visserijdagen levert. “We vieren dit jaar de zestigste editie en komen daarom met een groter en gevarieerder programma, waarbij muziek een van de thema’s is”, aldus Jules Dutrieux voorzitter van de Stichting Visserijdagen. “Er komt bijvoorbeeld voor het eerst een jazzfestival en het sambafestival is groter dan ooit. Daarnaast hebben we een sterke line-up voor het ’t DOKfestival met bekende namen als Rowwen Hèze en Van Dik Hout. Het Orkest van de Nederlandse Douane komt met twee solisten en dat betekent dat ook dit optreden nog meer glans krijgt.”

Het Orkest van de Nederlandse Douane onderscheidt zich van andere militaire orkesten doordat het een semiprofessioneel orkest is, dat bestaat uit een mix van afgestudeerde musici en goede amateurs die bij de Belastingdienst/Douane werken. Uitgangspunt van de concerten is, dat er voor elk wat wils bij zit.

Whitney Houston

Na het grote succes van vorig jaar is Martin van der Starre ook nu solist. Hij is een veelzijdig artiest. Hij heeft bij diverse bands gezongen en was ook zanger bij Top2000 Live. Daarnaast toerde hij met diverse bands en theatergezelschappen over de hele wereld, was hij achtergrondzanger bij diverse producties/programma’s en hij speelde in een roadmusical. Behalve stemacteur was hij te zien als acteur in diverse Nederlandse televisieprogramma’s.

Dankzij de Nederlandse zangeres Erica Yong zal er ook een heel ander geluid tijdens het concert van 2019 te horen zijn. Erica Yong brengt een breed repertoire van pop, soul en jazz. Nederland maakte kennis met haar als Whitney Houston in De Soundmixshow en tijdens diverse gastoptredens in televisieprogramma’s. Ze heeft diverse hits op haar naam staan en vertolkte de hoofdrol in The Sound of Motown in Wenen. Kortom, het Orkest van de Nederlandse Douane komt met twee veelzijdige rasartiesten naar Harlingen.

Voorverkoop

De entreekaarten voor het concert van het Orkest van de Nederlandse Douane kosten 7,50 euro per stuk, inclusief een kopje koffie of thee. De voorverkoop start binnenkort bij VVV Harlingen.

|Doorsturen