Nieuws

Orkest Nederlandse Douane en Martin van der Starre in Entrepotgebouw

Na het zeer goed ontvangen concert van het Orkest van de Nederlandse Douane in 2017 komt het orkest opnieuw naar de Harlinger Visserijdagen. Op donderdag 30 augustus geeft het orkest vanaf 19.30 uur een optreden in het Entrepotgebouw, met als gast de Nederlandse zanger Martin van der Starre. De entree bedraagt 5 euro en de tickets zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij VVV Harlingen.

Het Orkest van de Nederlandse Douane onderscheidt zich van andere militaire orkesten doordat het een semiprofessioneel orkest is, dat bestaat uit een mix van afgestudeerde musici en goede amateurs die bij de Belastingdienst/Douane werken, vertellen artistiek leider Bjӧrn Bus en procesmanager ondersteuning Ruud Bonte.

Het orkest komt dit jaar naar Harlingen met een licht programma, bestaande uit volksmuziek uit Oost-Europa, Latijns Amerikaanse muziek en medleys van bekende popartiesten als de Beatles en Queen. Solist Martin van der Starre zal verschillende Nederlandstalige popnummers vertolken. Een programma met voor elk wat wils. Het orkest vindt het geweldig om na de enthousiaste reacties van 2017 ook dit jaar weer naar de Visserijdagen

Maar er is meer Douane tijdens de Visserijdagen. Op zaterdag speelt een groep muzikanten uit het orkest als combo op de Nieuwe Vissershaven bij de promotie van de Douane. Een slagwerkgroep bestaande uit twintig muzikanten speelt eveneens op de Nieuwe Vissershaven als onderdeel van het grote Sambafestival. Verder vertellen medewerkers van de Douane tijdens de Overheidsmanifestatie over hun werkzaamheden en laten ook zien wat ze doen. Onder andere een speurhond geeft samen met zijn baasje een demonstratie.

|Doorsturen