Nieuws

Orgelconcert door Willeke Smits

Op vrijdag 29 juli om 20.00 uur geeft Willeke Smits uit Leiden het vierde concert in de Internationale reeks orgelconcerten van deze zomer in de Grote Kerk. Willeke is organist van de Hooglandse Kerk in haar woonplaats waar zij de vaste bespeelster is van het monumentale De Swart-Van Hagerbeer orgel en tevens van het in die kerk aanwezige Father Willis Organ. Daarnaast is ze vaste begeleidster van de Leidse Cantorij.

 

Willeke Smits studeerde bij Kees van Houten, Reitze Smits en Bernard Winsemius aan het Conservatorium te Utrecht. Ze is naast een veelgevraagd concertorganiste ook orgeldocent. Ze bracht verschillende CD’s uit o.a. met werken van Walther (dubbel CD), Andriessen en ook de CD “Happiness”. Nog dit jaar verschijnt een CD waarop Willeke haar ‘eigen’ orgel van de Hooglandse Kerk bespeelt.

In Harlingen speelt Willeke vier werken van J.S. Bach (de Dorische Toccata in d, Adagio e dolce, een Fuga in d en het koraalvoorspel Dies sind die heil’gen zehn Gebot), van G. Böhm Vater unser im Himmelreich, een driedelige Sonate van C.P.E. Bach, de bekende Cantilena uit Sonate 11 van Rheinberger en van dezelfde componist Introductie en Passacaglia uit Sonate 8.

|Doorsturen

BuienradarAgenda