Nieuws

Oplichter ‘gebruikt’ naam advocaat: 10 maanden cel

LEEUWARDEN/HARLINGEN – Hij sliep in hotels en B&B’s zonder te betalen, at gratis bij de Chinees en gebruikte de naam van zijn advocaat als hij bij een tankstation moest afrekenen. Dinsdag veroordeelde de rechtbank in Leeuwarden een 55-jarige oplichter uit het midden des lands tot tien maanden cel.

De straf was overeenkomstig de eis van de officier van justitie, evenals de vijf maanden voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van drie jaar die de rechtbank oplegde. In oktober vorig jaar lichtte de man in een paar dagen tijd in onder meer Leeuwarden, Harlingen en Sneek verschillende restaurants, hotels en B&B’s op, door ergens te eten of te overnachten en vervolgens de benen te nemen als er betaald moest worden.

De verdachte was in een auto die hij bij een garagebedrijf had verduisterd naar het noorden gekomen, hij zou op zoek zijn geweest naar zijn advocaat. Die was ‘not amused’ dat zijn cliënt tot twee keer toe zijn naam had genoemd toen er afgerekend moest worden bij een Chinees en een tankstation in Harlingen.

Bij de verdachte is een anti-sociale persoonlijkheidsstoornis vastgesteld. Hij had indertijd geen geld en geen dak boven zijn hoofd. Er is plek voor hem bij een hulporganisatie, daar zal hij pas naar toe kunnen als hij zijn straf heeft uitgezeten.

|Doorsturen

BuienradarAgenda