Nieuws

Opening uitleenpunt voor hulpmiddelen in Harlingen

Nieuw Zuid en Kersten Hulpmiddelenspecialist hebben afgelopen vrijdag een uitleenpunt geopend op Prinses Irenestraat 2. De uitleenlocatie wordt gerund door een enthousiaste groep vrijwilligers die bezoekers graag willen ontvangen. Voortaan kan men hier terecht voor het (kosteloos) lenen, huren en kopen van hulpmiddelen.

De opening van het uitleenpunt. Vlnr: Bas Albers, Joke Bandstra en wethouder Erik de Groot. (Foto: Frans Blom)

De uitleen is geopend op maandagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur en op donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur Buiten deze openingstijden kan men een afspraak maken met beheer van Nieuw Zuid via 06-18426429.

De regio Harlingen is nu weer voorzien van een uitleenpunt voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn voor het herstel of het verbeteren van de kwaliteit van het leven. Voorheen was de uitleen ondergebracht bij Almenum in Harlingen. Bij Nieuw Zuid kunnen op vertoon van de zorgpas diverse (kleine) hulpmiddelen geleend worden: badplank, bedheffer, bedleestafel, bedverhogers, dekensteun, douchestoel,  gipssteun, glijlaken, lucht-/windring, ondersteek, kinderrolstoel, rolstoel, rugsteun, toiletstoel en toiletverhoger.

Voor bedden, matrassen, speciale AD-hulpmiddelen en tilliften kunt u  bellen met 0511-460660. Deze artikelen brengen worden aan huis bezorgd.

De medewerkers en vrijwilligers van Kersten Hulpmiddelen en Nieuw Zuid nemen de tijd om te adviseren. Of u nu werkzaam bent in de zorg of zelf een hulpmiddelen nodig hebt; ook in Harlingen staan de vrijwilligers klaar om hierbij behulpzaam te zijn.

Kersten is ruim dertig jaar leverancier en partner voor een groot aantal gemeentes, instellingen, zorgverzekeraars en zorgpersoneel in Nederland. Kersten heeft in juni 2020 de activiteiten van het failliete Hulpmiddelencentrum overgenomen. Het bieden van kwaliteit in service, hoogstaande producten en vakmanschap staan hoog in het vaandel. Meer over Kersten Hulpmiddelenspecialist op www.kerstenhulpmiddelen.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda