Nieuws

Oorkonde voor redden Harlingse

HARLINGEN – Jeroen Pietersma (journalist bij de Harlinger Courant) heeft een oorkonde ontvangen voor het redden van een inwoner van Harlingen. Burgemeester Roel Sluiter heeft de oorkonde van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen gisteren op het stadhuis overhandigd.

(Foto: HC - Joachim de Ruijter)

Een oudere vrouw op een scootmobiel liet eind november vorig jaar haar hond uit, in het parkje achter De Batting. Ze belandde met haar scootmobiel in de vijver (die aan één kant aan de Kimswerderweg grenst). Pietersma was op de fiets op weg naar huis en hoorde haar hulpgeroep.

 

Hij zag eerst niets - het was bijna donker - maar de lampjes van de scootmobiel, die onder water bleven werken, trokken zijn aandacht. Vervolgens zag hij de hond van de mevrouw op de kant zitten, en daarna de vrouw die tot haar middel in het water stond. Ze kon niet op eigen kracht op de wal komen.

 

Pietersma belde 112, en is vervolgens omgefietst om bij de vrouw te komen. Ze gaf aan dat ze het erg koud had. Terwijl de hulpdiensten nog op zoek waren naar de exacte locatie, heeft Pietersma de vrouw uit het water getrokken. Even later hebben de hulpdiensten zich over de vrouw en haar hond ontfermd. De brandweer heeft de scootmobiel uit het water gehaald.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda