Nieuws

Ook in Harlingen actie fitnessbranche: ‘Stilzitten is geen optie’

Meer dan 300 sportscholen in heel Nederland gaan morgen actievoeren tegen de coronamaatregelen. Ook Sport & Squashcentrum Van Hurck in Harlingen doet mee aan de actie. Met de actie wil de fitness-sector een noodkreet slaken. “Het is hoog tijd dat de drie miljoen Nederlanders die lid zijn van een sportschool weer kunnen gaan werken aan hun lichamelijke en mentale gezondheid.”

Door de lockdown zijn 2500 fitnesscentra in Nederland al meer dan 7 maanden gesloten. Sport en fitness zijn bewezen belangrijk voor zowel de lichamelijke als de mentale gezondheid. Juist om die reden komt de fitness-sector zaterdag letterlijk in beweging met de actie ‘stilzitten is geen optie’.

De voorhoede van de Nederlandse fitnessbranche biedt op zaterdag 27 februari een coronaproof training aan om aandacht te vragen voor de urgentie en noodzaak van heropening.

Met elke workout wordt een mensenleven ‘gered’, stelt de organisatie in een persbericht: “En dat kan gerust letterlijk worden genomen. Elk jaar sterven bijna 83.000 Nederlanders aan hart- en vaatziekten of kanker (bron: CBS). Meer dan de helft daarvan is gerelateerd aan een ongezonde leefstijl; dit zijn 112 doden per dag! Dit werd onlangs bevestigd door de World Health Organization (WHO). Fitness is belangrijk als preventief middel en redt daarmee mensenlevens. Door de sluiting van de fitnesscentra omwille van de coronamaatregelen konden ongeveer 3.000.000 Nederlanders het afgelopen jaar niet of beperkt naar de sportclub of fitness.”

Met de slogan ‘stilzitten is geen optie’ houden de fitnessclubs in Nederland zaterdag een actiedag om aandacht te vragen voor de positiviteit van fitness, gezondheid en beweging. “Stilzitten is voor niemand een optie; bewegen is van levensbelang. Fitnessondernemers begrijpen niet waarom zij omwille van ‘gezondheidsredenen’ nog niet mogen heropenen. De sector heeft bewezen dat ze veilig is.”
De sportscholen waarschuwen voor de gevolgen van inactiviteit, op de fysieke en mentale gezondheid zijn: overgewicht; toename van buikvet; verhoogde bloeddruk; verhoogde cholesterol; diabetes type 2; hart- en vaataandoeningen; stress, depressie en burn-out; verminderde immuniteit. Ze verwijzen naar een onderzoek waaruit zou blijken dat de besmettingsgraad in sportscholen minimaal is.

Meer info op www.sportscholenopen.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda