Nieuws

Onverwachte kosten betalen? Sluit een minilening af!

Soms heb je pech en stapelen zich een paar dure rekeningen achter elkaar op. Als je spaargeld hebt, dan is het misschien nog mogelijk om de onverwachte kosten te betalen. Alleen heeft niet iedereen een flinke spaarrekening achter de hand. Snel geld lenen is gelukkig mogelijk door een minilening af te sluiten.

 

Wat is een minilening?

Een minilening wordt soms ook wel een flitskrediet of flitslening genoemd. Zoals de naam eigenlijk al zegt, kun je op een snelle manier geld lenen. Vrijwel iedereen in Nederland kan zo'n lening aanvragen. De voorwaarden voor een minilening zijn namelijk: je bent 21 jaar of ouder; je bent woonachting in Nederland en je hebt geen uitkering.

Bij een minilening ligt het maximaal te lenen bedrag zo rond de € 1.500 - € 2.000, maar het is ook mogelijk om kleinere bedragen te lenen. Heb je bijvoorbeeld de energierekening of een andere rekening die dringend betaald moet worden? Dan kun je dankzij een minilening bijvoorbeeld € 100, € 200 of € 250 snel lenen. Alle aanvragen voor een minilening worden binnen 24 tot 48 uur gekeurd en bij goedkeuring staat het geld direct op je rekening.

 

Voordelen minilening

Het grootste voordeel van een minilening is dat er geen BKR toetsing wordt gedaan. Dit is normaal gesproken wel altijd het geval als je een persoonlijke lening afsluit. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je aanvraag voor een minilening vanwege een negatieve BKR registratie wordt afgewezen. Ook hoef je geen loonstrookje te overhandigen om te bewijzen dat je de lening terug kunt betalen. Wel moet je een garantsteller opgeven. Dit kan een persoon zijn, maar er zijn ook bedrijven die tegen betaling zich opstellen als jouw garantsteller. Op deze manier kun je dus alsnog snel geld lenen om een korte periode waarin je even minder te besteden hebt en toch onverwachte kosten moet betalen, te overbruggen. 

 

Goed om te weten bij het afsluiten van een minilening

Natuurlijk kennen we allemaal de slogan "Let op! Geld lenen kost geld". Net als bij andere soorten leningen zijn er bij minileningen ook een aantal dingen die goed zijn om te weten. Zo is het terugbetalingstermijn van een flitskrediet doorgaans veel korter. Afhankelijk van de kredietverstrekker ligt dit termijn meestal tussen de 14 dagen en 2 maanden. Daarnaast ligt de rente van een minilening iets hoger dan bij andere leningen met een langere doorlooptijd. Ben je je bewust van de eventuele risico's van geld lenen, dan is een minilening een uitstekende oplossing om op korte termijn geld te lenen. Je hoeft dan minder te stressen over de financiën voor de rest van de maand en dat is het eigenlijk toch ook wel waard?

|Doorsturen

BuienradarAgenda