Nieuws

Ontmoetingscafé morgen van start

Het nieuwe ‘Ontmoetingscafé’ van de gemeente Harlingen - voor iedereen van alle leeftijden - gaat morgen van start. Voortaan is het Ontmoetingscafé iedere tweede en vierde woensdag van de maand, van 9.30 tot 13.00 uur in mfc Het Vierkant.

Het ontmoetings-café is een activiteit van het welzijnswerk in de gemeente Harlingen. Het café is bedoeld voor mensen die het fijn vinden om andere mensen te ontmoeten omdat ze bijvoorbeeld overdag veel alleen zijn. Mensen die weinig contacten hebben omdat de kinderen of familie niet in de buurt wonen of er misschien helemaal niet meer zijn. Als je veel alleen bent loop je de kans in huis te blijven zitten en wordt de drempel om naar buiten te gaan steeds groter. U kunt opgehaald en weer thuisgebracht worden. 

Het café is eveneens bedoeld voor mantelzorgers die even tijd voor zichzelf willen. Omdat ze overdag de zorg hebben voor hun zorgvrager , zijn ze aan huis gebonden en komen ze er vaak niet aan toe om te gaan winkelen of iets voor zichzelf te gaan doen. Het ontmoetings-café staat open voor zorgvragers en wil de mantelzorgers de ondersteuning geven die op dat moment nodig is. 

Het café staat ook open voor bijvoorbeeld mensen die langere tijd werkloos zijn en de structuur van een werkomgeving missen, waardoor de dag er soms heel anders uitziet dan ze zouden willen. Het ontmoetingscafé brengt je in contact met andere mensen en wie weet kunnen ze iemand een eindje op weg helpen.

Vanaf 9.30 uur is iedereen welkom voor een bakje koffie met iets lekkers erbij. Als iedereen een beetje is bijgepraat, is er de mogelijkheid een spelletje te doen, bijvoorbeeld puzzelen, sjoelen of poolen. Ook is er ruimte voor het lezen van een krant, tijdschrift of gewoon een praatje te maken. Voor de creatieve bezoekers is er voldoenden uitdaging en er zijn vrijwilligers aanwezig die daarbij kunnen begeleiden. Om 12.00 uur is het tijd voor de lunch en om 13.00 uur sluit het ontmoetings- café. Eigen bijdrage: € 3,50 per persoon. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Johanna Schaap via 06-10890607 of j.schaap@harlingen.nl.

|Doorsturen

BuienradarAgenda