Nieuws

Ondernemend Harlingen bezoekt Afsluitdijk Wadden Center

Leden van Ondernemend Harlingen hebben gisteravond het Afsluitdijk Wadden Center in Kornwerderzand bezocht. Rond zes uur kwamen ruim vijftig leden samen in de Poffertjeskraam. Daar werd een glaasje bubbels geheven en men kon genieten van heerlijke poffertjes. Een half uur later stond er een dubbeldekker klaar om de gasten naar het Wadden Center te vervoeren.

Door Ubbo Posthuma

In het gezellige restaurant van het Wadden Center werd van een buffet genoten. (Foto: HC – Ubbo Posthuma)

Tijdens een buffet kreeg Jules Dutrieux, voorzitter Visserijdagen het woord. Hij gaf een impressie over 60 jaar Visserijdagen, ondersteund door een PowerPointpresentatie. Hij vertelde over de verschillende activiteiten die dit jaar zullen plaatsvinden, zoals een jazzfestival, het Dokfestival met een optreden van de bekende band Rowwen Hèze, Van Dik Hout en Electric Hollers. “Dankzij de steun van diverse sponsors en de gemeente Harlingen kunnen wij tegen een aantrekkelijke entreeprijs een bijzonder muziekfestival aan de Waddenzee aanbieden”, liet Dutrieux weten. 

Na het buffet kon iedereen een kijkje nemen in het Wadden Center. Dit centrum biedt een kijkje op Unesco Werelderfgoed Waddenzee, de Vismigratierivier, het IJsselmeergebied en niet te vergeten de Afsluitdijk. Zo kreeg iedereen een levendig beeld van de omgeving, maar ook van de vele waterbouwkundige en andere vernieuwende projecten die hier de komende jaren worden gerealiseerd.

Eigenlijk was de tijd tekort om alles te bezichtigen. Aan de steiger lag de Regina Andrea te wachten op het inschepen van de gasten. Om 20.30 uur moest het schip van Klaas en Gineke Tot bij de sluizen van Kornwerderzand zijn, aangezien de sluizen daarna dicht zouden blijven. Aan boord nog tijd voor een hapje en drankje. Even was er vooraf enige verontrusting gezien de weersberichten en de diverse kleurencodes die de ether werden ingeslingerd. Maar kapitein Klaas verzekerde de organisatoren dat het schip zeewaardig genoeg zou zijn om veilig in Harlingen te arriveren. En de geharde zeeman kreeg gelijk. Om 22.00 uur voer men de haven binnen. Alle gasten waren meer dan tevreden over deze bijzondere activiteit. 

De vereniging Ondernemend Harlingen is een fusie tussen de Harlinger Ondernemers Vereniging (HOV), Koninklijke Horeca afdeling Harlingen en Stichting Harlingen Promotion. Onderdeel van Ondernemend Harlingen is de Business Club, bestaande uit bedrijfsleiders, ondernemers, directeuren en bestuurders die werkzaam of woonachtig zijn in de gemeente Harlingen en directe omgeving en lid zijn van Ondernemend Harlingen. Het bestuur bestaat uit Marco van der Voorn, Menno Mensonides en Olaf Hermus. Zij organiseren regelmatig diverse bijeenkomsten met gastsprekers, presentaties en activiteiten in een gezellige en ontspannen sfeer. Tevens laten zij kernwaarden samenkomen zoals het delen van kennis,  samenwerking, inspireren, laagdrempelig en toegankelijk.

|Doorsturen

Hotze.

2019-06-05 17:18:05

''Tevens laten zij kernwaarden samenkomen zoals het delen van kennis,  samenwerking, inspireren, laagdrempelig en toegankelijk'' 

Kijken hoe ze met deze kernwaarden van de visserijdagen een succes maken. 

Want ik begrijp dat niemand samenwerkt, die kutmunten de drempel om geld uit te geven verhogen en door een dorpstent op de willemshaven te zetten en entree te vragen is het juist minder toegankelijk wordt.