Nieuws

Officiële opening ondergrondse containers binnenstad

HARLINGEN - De gemeente Harlingen en Omrin hebben woensdag de ondergrondse afvalcontainers in de binnenstad in gebruik genomen. Dit werd symbolisch gedaan bij de container aan de Noorderhaven. De reden van plaatsing is het verbeteren van het aangezicht van de historische binnenstad.

Vlnr Majel Kremer, Harry Verdegaal, Harry Boon, Peter van der Veen, Jelmar Helmhout, Femke van der Scheer, Bram Bril. (Foto: HC - Joachim de Ruijter)

De ondergrondse containers zijn belangrijk voor de gemeente Harlingen. Zij moeten inwoners van de binnenstad bewuster maken van afvalscheiding. Op verschillende plaatsen in de binnenstad staan namelijk ondergrondse afvalcontainers voor restafval en GFT-zuilen voor het groente-, fruit- en tuinafval.

 

Wethouder Harry Boon en Jelmar Helmhout van Omrin spraken kort over het belang van afvalscheiding. De samenwerking tussen Omrin en de gemeente Harlingen moet ervoor zorgen dat de inwoners van Harlingen steeds milieubewuster omgaan met hun afval. Harry Verdegaal, penningmeester van Wijkvereniging Noorderkwartier, gaf aan dat hij persoonlijk erg blij is met de ondergrondse containers. “Het is ook niet prettig om steeds met de afvalcontainer door huis te moeten.” Daarnaast wees hij wel op het belang van communicatie. Volgens hem is het nu zaak om mensen te informeren over afvalscheiding. Dit nemen de gemeente en Omrin mee.

 

De opening werd afgesloten met Omrins Winterparty. Tijdens deze ludieke spelshow werkten wethouder Boon en meneer Verdegaal samen om vragen over Harlingen, afval en wintersport juist te beantwoorden. Met een mooie score van vijf uit zes slaagden ze ruimschoots. Samen wonnen ze een lekker warme muts voor alle aanwezigen. Vervolgens gooiden zij gezamenlijk een zak afval in de juiste bak en was de ondergrondse container officieel geopend.

De Winterparty van Omrin is deze winter in heel Friesland te zien en komt in het begin van januari terug naar Harlingen.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda