Nieuws

Oefening vluchtelingenopvang bij Kornwerderzand

KORNWERDERZAND - Het Kazemattenmuseum is tot en met donderdag het decor voor een oefening in vluchtelingenopvang. Kornwerderzand is de komende dagen vergelijkbaar met de kust van Italië.

MOV Van Kinsbergen.

Het gaat hierbij om een oefening van het Koninklijk Instituut van de Marine (KIM) als onderdeel van de Nederlandse Defensie Academie. Bij de oefening zijn 89 man betrokken; 59 adelborsten en 30 man ondersteunend personeel (waaronder acteurs en logistiek personeel). De oefening begint vandaag en tot en met aanstaande donderdag is Kazemat VI het domein zijn van de Koninklijke Marine.

Adelborsten in opleiding tot officier bij de Koninklijke Marine zitten in de laatste fase van hun opleiding, alvorens ze operationeel worden ingezet. In deze fase oefenen ze het opvangen en screenen van vluchtelingen alsmede het verkennen en controleren van de omgeving. Voor het scenario zal Kornwerderzand zich in Italië bevinden.

Verder zal de oefening zich afspelen in Den Helder en vanaf het opleidingsschip MOV Van Kinsbergen. Omdat het bij Kornwerderzand te ondiep is, zal de Van Kinsbergen daar niet aanleggen. Het schip gaat in de buurt voor anker en zal elke dag tussen 15.00 en 15.30 uur personeel pendelen tussen kazemat VI en het schip met een snelle RHIB boot.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda