Nieuws

Obe Alkema genomineerd voor C. Buddingh’-prijs

Dichter Obe Alkema, afkomstig uit Midlum en nu woonachtig in Utrecht, is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs. Alkema schreef zijn debuutbundel Obelisque, die hem een nominatie opleverde.

De 26-jarige oud-Midlumer is poëzierecensent bij NRC Handelsblad. In 2017 maakte hij deel uit van de jury voor de verkiezing van de ‘Dichter fan Fryslân’. In totaal werden er 27 poëziebundels ingezonden voor de C. Buddingh’-prijs. Deze worden beoordeeld door de juryleden Kila van der Starre, Tsead Bruinja, dichter des Vaderlands in Nederland en Els Moors, dichter des vaderlands in België.

Naast Obe zijn er nog drie genomineerden voor de prestigieuze prijs voor poëziedebuten: Gerda Bees, Roberta Petzoldt en Roelof ten Napel. De 31e uitreiking van de C. Buddingh'-prijs vindt plaats op zondag 16 juni tijdens het 50e Poetry International Festival te Rotterdam. De uitreiking valt samen met die van De Grote Poëzieprijs 2019. Vorig jaar werd deze prijs toegekend aan de dichter Radna Fabias met de bundel Habitus.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda