Nieuws

Novisafe Veiligheidstrainingen van start in een bijzondere tijd

Het is in deze coronatijd voor veel bedrijven moeilijk het hoofd boven water te houden. Het vergt zeker enige moed en doorzettingsvermogen om in deze onzekere tijd een nieuw bedrijf te starten. Dat is nu net het geval met het Harlinger bedrijf Novisafe, deze maand van start is gegaan met veiligheidstrainingen.

Door Ubbo Posthuma

Simone Laros-Visser, Miranda Boomsma en Marcel Visser. (Foto: HC - Ubbo Posthuma)

Marcel Visser, Simone Laros en Miranda Boomsma sloegen de handen ineen en zijn een nieuw bedrijf gestart. “We waren alle drie al collega’s bij een vorige werkgever. Omdat we een goed team vormden en het werk veel te leuk vinden, zijn we bij elkaar gaan zitten en hebben we besloten om Novisafe Veiligheidstrainingen op te richten”, zegt Marcel Visser, met name verantwoordelijk voor het klantcontact.

Simone Laros vult aan: “Dat je nu je eigen visie op het creëren van enthousiaste en zelfverzekerde BHV’ers kunt uitrollen, geeft een heel goed gevoel. Ik heb er echt zin in.”

Totaalpakket

Novisafe biedt een totaalpakket. Simone, die als gecertificeerd instructeur de trainingen Verzorgt, somt de verschillende disciplines op. “BHV-trainingen, EHBO, kinder-EHBO, Code 95 voor chauffeurs, VCA, ontruimingsoefeningen en BHV-noodplannen. Verder doen wij de controle van brandblusapparaten en verbandmiddelen, alsmede de levering en het onderhoud van AED’s.”

Miranda Boomsma, die de administratie doet, voegt daaraan toe dat ze vooral praktisch meedenken met de klant. “Geen cursussen over de hele dag, maar doelgericht een halve dag, met spelvormen erin verwerkt. Dat werkt het prettigst, merken wij uit ervaring. Mocht het heel druk worden, dan kunnen wij een vast team van vlotte jonge instructeurs inhuren.”

Wat corona betreft worden veiligheid en hygiëne bijzonder goed gewaarborgd zegt Marcel. “Dit is bij ons totaal geen belemmering. Iedereen heeft zijn eigen spullen. Door de mooie cursusruimte die wij in ons pand hebben, komen we niet met elkaar in aanraking maar wordt er wel samengewerkt. Uiteraard is het ook mogelijk om de trainingen op locatie van de klant te geven. Bedrijven die het fijn vinden om voor verschillende zaken één aanspreekpunt te 

hebben, zijn bij ons aan het juiste adres. We weten dat bedrijven willen dat het gewoon goed geregeld is”, aldus Marcel.

Thuiswerkers

In het totaalaanbod van Novisafe nog een bijzonder onderdeel: e-learning in combinatie met een levensreddende praktijkoefening voor thuiswerkers. Simone: “Hierdoor kan de cursist de training indien gewenst thuis of op kantoor volgen. We richten ons op bedrijven die de visie delen dat BHV’ers belangrijk zijn en dat ze daarom een goede training verdienen. Het is een wettelijke verplichting maar als je dan toch moet, wil je wel dat je personeel er met 

enthousiasme naartoe gaat en ook écht iets leert. Wij bieden onze klanten een vernieuwde kijk op bedrijfsveiligheid.”

Kantoor en cursusruimte zijn gevestigd in het pand van bomenrooierij Boomsma Kieftenburg op Lange Lijnbaan 41. De eerstvolgende BHV-trainingen voor ondernemers of particulieren staan gepland op 23 november en 7 december.

Meer informatie op www.novisafe.nl via info@novisafe.nl of bel: 085 - 76 00 922. Ook handig: scan de QR-code om de contactgegevens van Marcel Visser in je adresboek op te slaan.

|Doorsturen

BuienradarAgenda