Nieuws

Noorderbreedte kiest voor mondkapje bij medewerkers en bezoekers

Vanaf vandaag dragen alle zorgmedewerkers en vrijwilligers van zorggroep Noorderbreedte (in Harlingen De Batting en De Spiker) een mondkapje tijdens hun werkzaamheden. Vanaf dinsdag 29 september worden ook bezoekers verzocht een mondkapje te dragen. Met deze maatregel loopt Noorderbreedte vooruit op het advies dat de GGD Fryslân en de Deskundige Infectiepreventie geven.

In het hele land en ook in Friesland neemt het aantal coronabesmettingen de afgelopen weken in snel tempo toe. Om bewoners, cliënten, bezoekers, medewerkers en vrijwilligers te beschermen, kiest Noorderbreedte vanaf maandag 28 september voor het dragen van mondkapjes binnen de zorglocaties.

“Friesland wordt nu nog aangeduid als ‘waakzaam gebied’, maar inmiddels loopt ook het aantal besmettingen in Friesland snel op. Dat geldt eveneens voor de besmettingen binnen Noorderbreedte", aldus Martin Kirchner, bestuurder van Noorderbreedte. “Afgelopen week is een aantal medewerkers positief getest op corona. Het aantal besmettingen bij bewoners of cliënten is gelukkig nog minimaal. Maar elke positieve testuitslag is er een te veel. Daarom treffen we deze nieuwe mondkapje-maatregel.”

Eigen mondkapje 

Noorderbreedte voorziet medewerkers en vrijwilligers van een chirurgisch mondneusmasker. Bezoekers en leveranciers wordt gevraagd zelf een mondmasker mee te nemen. “Wij hebben dat besluit genomen om zo veel mogelijk medische mondkapjes beschikbaar te houden voor zorgmedewerkers en vrijwilligers”, legt Martin Kirchner uit. “In geval van nood kan iemand natuurlijk een mondkapje van ons gebruiken.” 

Bezoek blijft mogelijk

Naast het dragen van een mondkapje vraagt Noorderbreedte bezoekers de anderhalve meter afstand te bewaken en strikt de inmiddels bekende hygiëneregels te hanteren tijdens een bezoek aan één van de locaties. Martin Kirchner: “Wij hopen op ieders medewerking. Voor ons is het welzijn van onze bewoners van het grootste belang. Met deze maatregel kunnen wij er samen voor zorgen dat zij bezoek kunnen blijven ontvangen.”

Noorderbreedte biedt voornamelijk zorg aan ouderen in Friesland binnen vijftien locaties en een revalidatiecentrum. Noorderbreedte is gespecialiseerd in dementie, Huntington, Gerontopsychiatrie, Korsakov en Niet-Aanboren Hersenletsel. Bij Noorderbreedte werken ruim 2500 medewerkers en ruim 1500 vrijwilligers aan de waardevolle dag voor de cliënten.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda