Nieuws

Afbouw veerboten in Vietnam geborgd

Nieuwe schepen Doeksen in december in Harlingen

HARLINGEN – Rederij Doeksen is een flinke kopzorg kwijt: de afronding van de bouw van de nieuwe LNG-schepen is geborgd. De betrokken Vietnamese banken hebben hun akkoord gegeven op het verstrekken van een aanvullende lening. Hierdoor kan de werf, die enige tij geleden in zwaar weer kwam, de twee schepen afbouwen en naar Nederland transporteren. De schepen zijn momenteel al voor 85% gereed.

Paul Melles, directeur van Rederij Doeksen: “We zijn erg blij dat er na een lange periode van onzekerheid eindelijk duidelijkheid is. Onze nieuwbouwinspecteurs ter plaatse doen er met het team van de werf alles aan om de verdere voortgang van het project soepel en snel te laten verlopen.”

Als alles conform de nieuwe planning verloopt, worden de twee schepen eind oktober op transport gesteld richting Nederland. Naar verwachting zullen de schepen in december in Harlingen arriveren. Vervolgens zullen beide schepen na de jaarwisseling in Harlingen in bedrijf worden gesteld en in maart 2019 worden opgeleverd. Na oplevering kunnen beide schepen vanaf 1 april 2019 worden ingezet in de dienstregeling.

 

Triyards, het moederbedrijf van de Vietnamese werf Strategic Marine, raakte in financiële problemen door de aanhoudende malaise in de olie- en gasbranche. Hierdoor liep de bouw van de twee nieuwe schepen vertraging op en was lang onduidelijk wanneer de schepen afgebouwd zouden worden.

|Doorsturen